ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gesprekstherapie is praten met iemand die kan luisteren

Bij gesprekstherapie praat men met een gesprekstherapeut over hetgeen waarmee men in het leven worstelt.
door Tsenne Kikke - vrijdag 14 september 2012 0:15

Door middel van een reeks gesprekken probeert de therapeut, samen met de cliënt, te achterhalen wat het wezenlijke probleem is. Vervolgens worden er scenario's besproken om het probleem op te lossen. Het invoelend of empatisch vermogen van de therapeut is hierbij erg belangrijk.

De problemen waarvoor mensen bij een gesprekstherapeute aankloppen zijn allerhande: angsten, verdriet, depressie, het verwerken van een verlies, huwelijks- of relatieproblemen, problemen in de werksfeer, onverwerkte emoties, en zo meer.

Tijdens de gesprekken kunnen verschillende technieken worden gebruikt. Vaak wordt deze gesprekstherapie gecombineerd met het een of andere antidepressivum. Bijvoorbeeld: als het om paniekstoornissen gaat.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Veel meer konden we over dit onderwerp niet schrijven. Maar, heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met gesprekstherapie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht