ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Euritmie: een methode van lichamelijke expressie

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
dinsdag 21 augustus 2012 3:41

Euritmie (van het Griekse 'eu', 'goed', en 'rythmos', 'ritme') is een methode van lichamelijke expressie, gebaseerd op de relatie tussen beweging en geluid. Ze beoogt de persoon in harmonie te brengen met zichzelf, de anderen en de kosmos.

Tijdens een sessie doet u bijvoorbeeld een soort van dans door met uw ledematen de letters van het alfabet te vormen; door de beweging in de ruimte drukt u de aard van de klanken uit (u ervaart bijvoorbeeld de verticale aard van de 'I', en experimenteert ermee). Zo voegt u verschillende reeksen 'letters' aan elkaar overeenkomstig de te behandelen aandoeningen. De reeksen klinkers en/of medeklinkers hebben een specifiek stimulerend effect.

Naast therapeutische euritmie, die medisch begeleid moet worden, bestaat ook heileuritmie; bedoeld, om u fitter te maken (net als yoga). Binnen een medisch kader wordt euritmie voorgeschreven door een arts en gegeven door een bevoegd deskundige.


Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met euritmie? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht