ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Biodanza werkt met twee zijnstoestanden

Biodanza is een 'dansen in het leven'.
door Tsenne Kikke - zondag 27 mei 2012 8:42

Biodanza is in de jaren zestig ontwikkeld door Rolando Toro Araneda (1924-2010), uit Chili, Zuid-Amerika. Het is een systeem van ervaringen; een ervaringssysteem, dat muziek, beweging, lichaamsexpressie, het gevoel van samenhorigheid en contact combineert. Beoefenaars noemen het ook wel 'dansen in het leven'. Het doel van biodanza is om al dansend mensen terug te brengen naar een manier van leven waarin het leven zelf centraal staat.

Biodanza werkt met twee toestanden van zijn. Enerzijds, identiteit: het sterke en positieve gevoel dat jij jij bent. Anderzijds, regressie, waarin je oplost en opgenomen wordt in de groep.

Door deze toestanden van zijn af te wisselen, groeit de eigen identiteit. Volgens beoefenaars ontwikkelt biodanza de menselijke mogelijkheden van vitaliteit, creativiteit, affectiviteit, seksualiteit en transcendentie.

Nota: We zijn onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf ervaringen met het thema 'biodanza'? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht