ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ooit al eens De Vier Jaargetijden meegezongen?

Deze vorm van zingen was tot in de 16e eeuw vooral gebruikelijk bij kerkmuziek.
door Tsenne Kikke - vrijdag 4 januari 2019 4:13

'De vier jaargetijden' behoort tot de meest populairste werken uit de klassieke muziek. Het geheel is een cyclus van vier vioolconcerten, dat in 1723 door Antonio Vivaldi werd afgewerkt. Hijzelf stierf achttien jaar later in Wenen - op 63-jarige leeftijd: en dan nog wel straatarm en door iedereen vergeten.

Het geheel duurt iets meer dan 50 minuten, maar hieronder kan je er een 3-tal minuutjes van 'meezingen'. Probeer het eens uit! Het is een a capella, zijnde: een zingen zonder instrumentale begeleiding.

En? Hoe ben je gegaan? Een beetje meer oefenen, misschien?

Nu iets totaal anders... Raquy Danzinger bespeelt in hetzelfde filmpje een darbuka, zijnde: een Arabische trommel in de vorm van een beker of een kelk, ook wel vaastrommel genoemd, en een kemenche (snaarinstrument). Het stuk dat ze speelt noemt 'Monkey mind'.

Een extraatje...

Zoals je weet, is een flashmob een groep mensen, die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet, om daarna weer snel uiteen te vallen. In dit geval plaatste een meisje geld in een hoed, en verkreeg in ruil daarvoor de verrassing van haar leven.

'Lofzang op de vreugde' is een gedicht van de Duitse dichter Friedrich von Schiller uit 1785. Beethoven nam er enkele regels uit over in het vierde en laatste deel van zijn Negende symfonie.

Tot besluit

Kijk tot aan het laatste beeld hoe deze 16 Russische danseressen zich op de volksdans Beriozka bewegen.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht