ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Espavo methode werkt naar het schijnt ietwat dieper dan de NAET-methode

De Espavo methode heeft zeer veel raakvlakken met de NAET-methode.
door Tsenne Kikke - maandag 20 augustus 2012 5:35

De Espavo methode heeft zeer veel raakvlakken met de NAET-methode, maar werkt naar het schijnt dieper - met als aanvulling, dat er op zoek wordt gegaan naar de grondoorzaak van een allergie. Vaak wordt een oorzaak in het verleden gevonden en kan de emotie, die met de allergie verbonden is, achterhaald worden.

Allergene stoffen worden opgespoord dankzij Kinesiologie: dus, via het testen van de spieren. Om de overgevoeligheid te behandelen wordt gewerkt met testbuisjes, een doeltreffende manier om overgevoeligheden te herkennen en om ze te verwijderen uit je lichaam. Er wordt ook gebruik gemaakt van technieken uit, bijvoorbeeld, de acupunctuur en de chiropractie.

De behandeling bestaat uit meestal het masseren van een aantal drukpunten op de rug, via een meridiaan, die met alle organen, andere meridianen, de zenuwen en eveneens met de hersenen is verbonden.

Na de behandeling wordt er vaak een vermijdingsdieet voorgeschreven: de behandelde stof mag gedurende een korte periode niet worden gegeten, gedronken, noch worden aangeraakt. Zo zou het lichaam de kans krijgen om alle blokkades, die door de stof werden veroorzaakt, te verwijderen. Zo'n vermijdingsdieet duurt maximaal 30 uur.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met de Espavo methode? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht