ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Energiewerk kan leiden tot het loslaten van innerlijke spanningen

Energiewerk, is werken met energieën om - bijvoorbeeld - tot (zelf)heling te komen, maar kan ook verwijzen naar 'Energetisch Werken'.
door Tsenne Kikke - donderdag 9 augustus 2012 5:20

Doorgaans is men zich goed bewust van het dagelijkse doen en laten, van de 'concrete werkelijkheid' waarin men leeft, maar in mindere mate van de diepere bewustzijnslagen, het zielsniveau, of de geest van het leven.

Er zijn momenten dat men verlangt naar bewust contact met dat zielsniveau, soms heel spontaan, en soms naar aanleiding van levensvragen, ziekte en/of zorgen. Voeling krijgen met deze wezenlijke spirituele laag kan misschien heel wat verheldering brengen. Reading en healing zijn enkele van de vele meer concrete hulpmiddelen.

Deze vorm van energetische therapie kan een bewustwordingsproces op gang brengen. Geleidelijkaan kan men inzicht verwerven in het eigen levensplan, waardoor men gebeurtenissen en problemen beter kan plaatsen, begrijpen en evnetueel transformeren.

De aanleiding van een energetische therapieweg kan een specifieke vraag of probleem zijn, of het zoeken naar meer wezenlijke diepgang in het leven.

Bij heling met energie werkt men aan zichzelf door bepaalde vormen van energie te activeren; dit, via oefeningen en houdingen, visualisaties en technieken. Houd er wel rekening mee dat men met de verbeeldingswereld werkt.

Er kan ook in het fysieke worden gewerkt, of in andere innerlijke lichamen - indien je hun bestaan beseft en er waarachtig mee in contact staat, los van jouw verbeeldingswereld. Dit werk wordt vaak begeleid door personen, die individueel, of in groep, trachten een bepaalde staat van bewustzijn of gewaarzijn te creëren waarin groeiprocessen kunnen op gang komen. Dit zijn dan ook mensen met een zeer hoog zijnsniveau.

Maar energiewerk kan ook 'energetisch werk' betekenen, of verwijzen naar ontladingstherapieën. De kern van dit soort van energetisch werk is gebaseerd op geblokkeerde energie, die daarna wordt losgelaten. Energie, of spanning, die wordt vastgehouden, kan leiden tot chronische spierspanning, met als gevolg: geblokkeerde energie, die dankzij energetisch werk eventueel kan worden weggewerkt.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met energiewerk? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht