ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Aromatherapie is hoofdzakelijk gebaseerd op het gebruik van essentiële oliën

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op gebruik van etherische olie en sommige andere natuurlijke geurextracten.
door Tsenne Kikke - zondag 22 april 2012 6:22

Aromatherapie behoort tot de fytotherapie, een geneeswijze, op basis van planten. Ze is gebaseerd op het gebruik van etherische olie, een concentraat van natuurlijke plantenaroma's, verkregen door distillatie. Deze therapie moet vooral met beleid worden toegepast, omdat etherische oliën in wezen zeer actieve en potentieel gevaarlijke giftige stoffen zijn.

In de aromatherapie bestaan er geen vast regels en gebruikt men de vluchtige, aromatische natuurlijke moleculen van bepaalde planten. Alle delen van aromatische planten (blad, hout, schors, bloem, stengel, enzovoorts) produceren in zeer zwakke hoeveelheden aromatische stoffen. Deze worden aan de klieren van de planten onttrokken via een distillatieproces met waterdamp. De etherische oliën zijn het product van dat proces.

Ondanks de naam 'oliën' bevatten de etherische oliën geen vet. Wel zijn ze oplosbaar in vet, dat wil zeggen in olie, waardoor ze goed kunnen worden geabsorbeerd door de huid en het slijmvlies.


Nota: Heb je ervaringen met aromatherapie? Of weet je er iets meer over? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan. Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht