ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wist je dat je op deze Spiritualia Website elke dag jouw Bioritme kon bekijken?

Jouw persoonlijke Bioritme kan een gids zijn in het vertalen van hoe je je voelt, je gedraagt en denkt. Op deze Spiritualia website kon je die elke dag van de week aflezen.
door Tsenne Kikke - donderdag 18 november 2010 8:11

Van zodra je op deze website bent ingelogd, en jouw persoonlijke gegevens hebt ingegeven, vind je in de rubriek 'Wie ben ik' jouw persoonlijke Bioritme. We hebben er zelfs voor gezorgd dat je de bioritmen van jouw vrienden, kennissen, gezinsleden, of van wie dan ook kunt aflezen.

Maar wat is een nu een Bioritme precies ? Het een of andere mysterieuze gadget, dat zich richt tot bijgelovigen en alternaïevelingen? Indien je onze website een tijdlang hebt bezocht, zou je beter moeten weten.

Ikzelf houd me er al iets meer dan 35 jaar mee bezig. Ik leef er niet naar, maar zo nu en dan bekijk ik eens mijn bioritme dat me dan meestal een verklaring biedt waarom ik me voel zoals ik me op die dag voel. Ooit heb ik zelfs, toen ik nog in Australië verbleef, bioritmen voor andere mensen gemaakt. Mensen die ik opleidde als verkoper, manager, of als sportman. Ik was toen dus een tijdlang werkzaam als een soort van coach.

In die tijd bestonden er nog geen computers en dus moest ik die bioritmen eerst berekenen, met de hand uittekenen en de vakjes inkleuren. Ik heb daar ettelijke dagen en avonden mee versleten. Geel was positief (bruisend van energie), oranje stond voor de overgangsfasen en rood stond voor negatief (gebrek aan energie of levenslust). Ik ga hier nu niet dieper op in, maar ik wil je gewoonweg vertellen dat ik gisteren geen boekje, of computerprogramma over Bioritmen heb aangekocht, en me vandaag uitgeef als dé Bioritme-specialist, in de zekerheid dat jij er toch niets van afweet. Kortom: ik heb er al meer dan 30 jaar ervaringen mee.

Laten we dus het thema 'Bioritme' even aanpakken en een klein tipje van de sluier ervan ietwat oplichten.

Vandaag voel je je op de top van een berg en kun je de gehele wereld veroveren en morgen mis je zelfs het klein beetje zelfvertrouwen om de deur uit te gaan. Het menselijke lichaam zit weliswaar vreemd in elkaar, gewoonweg omdat het onderhevig is aan schommelingen. In de meeste gevallen kan Bioritme je hierin een verklaring geven. Niet altijd: in sommige gevallen, schreef ik.

De mens zit ingewikkeld in elkaar. Jij misschien niet: al de anderen wel. Toch kunnen we trachten om sommige dingen op een eenvoudige manier uit te leggen, te beginnen met: je kunt jouw lichaam gerust met een batterij vergelijken - dat 's nachts, terwijl je slaapt, wordt opgeladen en tijdens de dag de energieën verbruikt, of verspilt.

Ik verbeter mezelf: de mens heeft niet één batterij, maar verschillende. In wezen is elk cel een batterijtje op zichzelf, dat aangesloten is aan een grotere, waarvan het zijn energieën verkrijgt. Ondanks het feit dat alle cellen gelijk zijn aan elkaar, zijn er toch enorm grote verschillen tussen een cel van de lever en de cellen van andere organen. Maar we gingen het simpel houden, schreven we.

Eenvoudig uitgedrukt en metaforisch beschreven, kunnen we schrijven dat er zich in de mens als het ware één grote batterij bevindt waarop drie andere batterijen zijn aangesloten. Eén van die kleinere batterijen geeft energie door aan ons denkcentrum, een tweede batterij voedt ons emotiecentrum en een derde houdt zich bezig met het instinctieve en dus het fysieke deel. We gaan hier nu geen rekening houden met het feit dat elk 'centrum' met een andere soort van energie functioneert, want dan dwalen we af van onze simpliciteitsbelofte.

's Nachts wordt die grote batterij opgevuld, die dan op zijn beurt de nodige energieën naar de drie andere, kleinere batterijen, verscheept. Maar, omdat de mens zeer veel 'lekken' in zijn lichaam heeft, ontsnapt er tijdens zijn slaap zeer veel energie. Deze energie gaat dus verloren, met als gevolg dat men zich de volgende dag niet uitgeslapen voelt, of dat men zich tijdens de dag plat voelt; zo plat als men zich maar kan voelen. Over die 'lekken' gaan we het nu ook niet hebben.

De mens bestaat voor 72% uit water, net als planeet Aarde. Indien de Maan de getijden kan bewerkstelligen, kan diezelfde Maan ook de getijden in de mens beïnvloeden. Sommige mensen hebben, bijvoorbeeld, last van een Nieuwe of een Volle Maan. In hospitalen stelt men vast dat er bij operaties bij Volle Maan meer bloed vloeit, bijvoorbeeld. Anders gezegd: als je moet geopereerd worden, en indien je kunt kiezen, doe je er wijs aan om op de juiste dagen het hospitaal binnen te stappen. Raadpleeg dus jouw persoonlijke Bioritme.

Zo beïnvloedt deze Maan onze bloedsomloop, gewoonweg doordat onze aderen soms meer geopend of meer vernauwd zijn. Sterk vernauwde aderen in de hersenen kunnen zelfs hoofdpijnen veroorzaken wegens een gebrek aan aangevoerde zuurstof. Maar ook op dit thema gaan we nu niet dieper op in, want de andere planeten én de Zon en de Aarde zelf spelen ook een rol. Zolang je maar begrijpt dat het menselijke lichaam onderhevig is aan bepaalde ritmen. Gemakkelijkshalve noemen we ze 'Biologische ritmen', oftewel 'Bioritmen'.

Jouw dagelijkse Bioritme laat je zien hoe je je fysiek, emotioneel en verstandelijk zult ervaren. Maar je kunt ook 'in de toekomst kijken'...

Stel, dat je op de 10de van volgende maand een examen moet afleggen. Welnu, dan kun je vandaag al aflezen hoe je je die dag zowel lichamelijk, evenals intellectueel en emotioneel zult voelen. Indien jouw Bioritme jou 'voorspelt' dat je in een dieptepunt zult zitten, dan doe je er goed aan om jezelf goed voor te bereiden. Ten eerste, moet je het leerproces niet tot de laatste dag uitstellen; ten tweede, weet je reeds op voorhand dat je de avond voordien tijdig zult moeten gaan slapen opdat je uitgerust wakker wordt - en, extra voedingsupplementen of vitaminen innemen, kan helemaal geen kwaad, enzovoorts. Anders gezegd: je bent in staat om te voorkomen in plaats van te genezen, achteraf.

Natuurlijk moet je er niet naar gaan leven. Zo heb ik mensen gekend, die alle dagen hun Bioritmen bekeken en angst hadden de deur uit te gaan van zodra ze zagen dat ze zowel emotioneel, als verstandelijk en fysiek zo plat zouden zijn als het maar kon zijn. Kortom: je moet er dus niet in overdrijven.

Het is de bedoeling dat je dingen voor jezelf vaststelt, maar dat je er niet door laat beïnvloeden. Wel is het een feit - hoe vreemd het ook is - dat ongelukken aan mensen overkomen als hun bioritmen bepaalde tekenen vertonen, en zelfmoorden worden meestal ook gepleegd tijdens bepaalde bioritmische fasen. Ik heb het wel niet over de dieptepunten, integendeel. Je moet dus weten hoe je zo'n bioritme moet lezen. Enkel ervaring baart kunst: zelfs een tas thee maken of bloemen schikken, zeggen ze in Japan.

Maar om terug te komen tot jouw Bioritme, stel ik voor dat je het eens enkele malen uitprobeert en jouw bevindingen - ofwel op je eigen Blog plaatst, of via ons Forum aan anderen mededeelt.

Houd er evenwel rekening mee dat het wel een beetje tijd vraagt vooraleer je jouw Bioritme kunt interpreteren - want, elke persoon is nu eenmaal uniek - even uniek als iedere andere persoon. Maar ook op dit thema ga ik nu niet dieper op in. Een andere keer, misschien?

Tot besluit: Ga naar 'Wie ben ik', vul jouw gegevens in en bekijk jouw Bioritme van vandaag, morgen en die van de volgende dagen.

Correctie: vanwege het feit dat je jouw geboorte-uur niet meer kunt ingeven, kom je misschien niet meer op dat programma terecht, sorry.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht