ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ditmaal voor het eerst een echt buitenaards ruimtevaartuig waargenomen?

Niets was minder waar…, sorry!
door Tsenne Kikke - dinsdag 16 november 2021 19:08

Lichtgelovige mensen kan je nu eenmaal eender wat wijsmaken, waaronder: het zoveelste ingebeelde bezoek van buitenaardse wezens en hun vliegende schotels.

Een beruchte Franse grappenmaker onthulde dat hij achter het incident van vorige week zat, waarbij meerdere mensen in het zuidelijke deel van het land een gloeiende sigaarvormige UFO zagen. Voor mensen, die daarin geloof stellen, was dat natuurlijk de zoveelste 'bevestiging', en een gelegenheid om hun verbeeldingswereld extra op te schroeven.

De video liet vervolgens zien hoe in Frankrijk de twee medeplichtigen zich voordeden als verbijsterde getuigen die werden geïnterviewd door goedgelovige nieuwsorganisaties. Terugkijkend op haar rol in de stunt verwonderde Marie zich erover dat "ik waarschijnlijk de grootste leugen van mijn leven moest vertellen." Gaillard zei verder dat de grap al weken in de maak was en verbaasde zich erover hoe snel de video's van het vreemde object vorige week in Frankrijk een mediasensatie werden.

De massale waarneming, die op dinsdagavond plaatsvond, leidde wel degelijk tot wereldwijde krantenkoppen en een aanzienlijke hoeveelheid aandacht van de nationale media in Frankrijk.

Het mysterie van het object was echter van korte duur toen YouTube-persoonlijkheid en prominente Franse grappenmaker Remi Gaillard in het weekend naar voren kwam om de eer van de 'buitenaardse zaak' op te strijken en uitlegde hoe hij de uitgebreide hoax tot stand had gebracht.

In een video die hij op zijn YouTube-kanaal plaatste, stelde Gaillard op een trots manier Marie, een paardenfokster, en Loic, een meteoroloog, voor. "Dankzij hen," pochte hij, "zijn we erin geslaagd jullie allemaal in de maling te nemen."

Wat betreft de manier waarop hij de zogezegde UFO maakte, gaf de grappenmaker te kennen dat het vaartuig gewoonweg een drone was, uitgerust met enkele LED-lampjes en dat de personen die het object die avond filmden eigenlijk deelnemers waren aan het grootschalige bedrog. Ze verkregen de opdracht om de scène vast te leggen en de beelden online te plaatsen.

Naast het genereren van lachsalvo's, suggereerde Gaillard op sociale media dat de grap ook diende als een kritiek op de media, mijmerend dat ze vaak "mensen alles laten geloven, en toen zei ik tegen mezelf dat het mijn beurt was."

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht