ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

CVS: Chronisch Vermoeidheidsyndroom kan door parasieten worden veroorzaakt

Parasieten komen in zeer veel menselijke lichamen voor en kunnen soms schade aan het lichaam aanrichten.
door Tsenne Kikke - donderdag 4 maart 2021 15:52

Wist je dat parasieten jou kunnen ziek maken? Eenmaal besmet, kunnen sommige symptomen zeer sterk gelijken op die van een griep. Ook mensen, die denken dat ze aan CVS lijden, kunnen parasieten in hun lichaam meedragen. En, hoe hygiënisch je ook bent of leeft: je kunt ze moeilijk vermijden. Van de velen die er bestaan, vermeld ik er slechts drie ...

- Rondwormen, waarvan er meer dan 25.000 soorten bestaan, hebben geen hart- en vaatstelsel, noch een ademhalingsstelsel, en zijn dus aangewezen op diffusie om zuurstof binnen te krijgen en te transporteren.

- De aarsmade is zo'n rondworm, en komt voor in de darmen van de mens. In onze gewesten zijn 60% van de kinderen en 20% van de volwassenen ermee besmet. In huisdieren overleven ze niet. Door aan de anus te krabben en onder de nagels terecht te komen, worden ze vaak verder verspreid - want, buiten het lichaam kunnen de eitjes lang in leven blijven, en - onder andere - op speelgoed, meubels, kleding, een wc-bril, of op voedsel kleven, op iemand anders - of, de persoon zelf opnieuw - te besmetten.

De infectie kan ook worden opgelopen door het inademen van stof dat eitjes van de parasiet bevat.

Aarsmaden, Enterobius vermicularis in het latijn, komen vaak 's nachts naar buiten en leggen hun eitjes op de huid rond de anus en veroorzaken dan jeuk rond die plaats. Bij hevige infecties komen ze zelfs bij meisjes en vrouwen in en rond de vagina voor.

Indien een kindje regelmatig aan het achterwerk krabt, is dit reeds een stevige indicatie. Een eenvoudig middeltje is, bijvoorbeeld, om een stukje plakband op de aars te kleven, en het er de gehele nacht op te laten. Zowel wormen als eitjes kunnen ermee gevangen worden. Bij het wakker worden, neemt men het er terug af en laat men het door een arts onder een microscoop inspecteren.

- Spoelwormen komen in ons lichaam via het eten van gerijpte eitjes, die toevallig op voedsel terecht gekomen zijn, bijvoorbeeld: via bemesting. De worm is 15 tot 30 cm lang, circa 2 tot 4 mm dik en bleekgeel tot roze roodachtig van kleur. De volwassen worm leeft in de dunne darm. Besmetting met honden- of kattenspoelwormen, opgedaan in zandbak, tuin of plantsoen, kan in zeldzame gevallen eveneens koorts, buikpijn en prikkelhoest veroorzaken.

- Lintwormen, of Cestoda in het Latijn, kunnen wel 10 meter lang worden en men verkrijgt ze door het eten van rauw of onvoldoende gebakken vis of vlees. Bij de mens zijn de meest voorkomende: de varkenslintworm (Taenia solium) en de runderlintworm (Taenia saginata), en sommige van die lintwormen blijven wel 25 jaar in leven in het menselijke lichaam. Eenmaal in de ingewanden zal de lintworm zich met zuignappen en haken van de kop aan de darmwand hechten en met zijn hele lichaamsoppervlak voedsel adsorberen. Vermageren ga je echter niet van deze parasiet.

De lintworm legt een enorm aantal eitjes in de darmen van koeien. Via de ontlasting komen die eitjes naar buiten komen en door andere dieren opgegeten als de mest op planten terechtkomt. In deze tweede gastheer ontwikkelt zich dan geen lintworm maar een lintwormcyste: een holte in een orgaan, van binnen besmet met lintwormkoppen. Wordt het vleels van de koe nu opgegeten zonder het vlees eerst goed te bakken, dan ontstaat in de darm van de eter opnieuw de lange platte gelede vorm van de lintworm. Lintwormcysten zijn gevaarlijk, dodelijk zelfs, indien ze via de bloedsomloop in de hersenen geraken.

De symptomen van een lintworminfectie zijn, onder andere: hongergevoel, vermoeidheid,  chronisch vermoeidheidsyndroom - CVS afgekort, buikpijn, gebrek aan eetlust, overgeven, misselijkheid, slapeloosheid, opwellingen, diarree, gasvorming, jeuk aan de anus, witte wormsegmenten in de ontlasting, koorts, hoofdpijn, en ondervoeding  doordat de lintworm alle voedingsstoffen opneemt in plaats van de drager ervan.

Voorkomen is altijd beter dan genezen
 
- Om parasieten te voorkomen wordt aangeraden om elke dag een tas alsemkruidthee - wormwoodtea in het Engels - te drinken. Het kan de parasieten, die in de maag zitten, doden. Maar, omdat alsem - 'Artemisia annua' in het Latijn - zowel giftig is als verslavend werkt, mag men het niet wekenlang achtereen volhouden. Ook absint, bijvoorbeeld, wordt van alsem gemaakt. Artemisinine, dat uit de alsem wordt gewonnen, wekt resistentie op tegen de malariaparasiet. Naast het bewezen antimalaria effect worden aan artemisinine ook antikankereigenschappen toegekend.

De naam 'Artemisia' is ontleend aan de Griekse godin Artemis uit de Oudheid, maar ook aan een legendarische koningin, Artemisia genaamd, die in de vierde eeuw voor Christus regeerde over Halicarnassus, verantwoordelijk was voor de bouw van het beroemde Mausoleum aldaar en zich intensief bezighield met plantkunde en de medische toepassing van planten.

Een andere Artemisia soort is Bijvoet (Artemisia vulgaris), dat milder is en eveneens van oudsher gebruikt als middel tegen wormen. Gebruik geen bijvoet tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding. Gebruik het niet lang achtereen zonder het advies van een arts. Door het hoge thujon gehalte is de etherische olie giftig, en om die reden minder geschikt voor gebruik in de aromatherapie. Ook is bijvoet, net als alsem, bijna niet te drinken, maar als het de parasieten verdrijft, of doodt, dan is het misschien de moeite waard de smaak te trotseren.

Andere suggesties zijn:

- Was de handen vooraleer eten te bereiden, én alle fruit en groenten.

- Altijd handen wassen na de toiletgang.

- Hang dagelijks een propere handdoek op het toilet.

- Draag dagelijks schoon ondergoed.

- Was regelmatig de deurknoppen en de toiletbril af.

- Bij jeuk rond de anus niet krabben, maar wassen.

- Gebruik handdoeken die voor het onderlichaam zijn gebruikt, niet voor de handen of voor het bovenlichaam.

 - Laat kinderen niet spelen in een openbare zandbak waar ook honden of katten komen.

- Vermijd het rechtstreekse zitten op vreemde WC-brillen, want eitjes kunnen op jouw billen blijven kleven.

- Mensen besmetten mensen, net als dieren andere dieren besmetten. Ook kunnen dieren mensen besmetten, en mensen dieren.

- Gebruik een condoom bij anale seks. En opgepast: babyolie tijdens anale seks kan zorgen voor scheurtjes in de condoom. Enkel glijmiddelen op basis van water veroorzaken geen scheurtjes.

- Vermijd rauw vlees en rauwe vis.

- Was het beddengoed regelmatig.

- Eet veel volle granen, omdat parasieten ze moeilijk kunen innemen.

- Eet dagelijks twee versneden teentjes look - of, neem looksupplement in.

- Kruidnagel kauwen is naar het schijnt ook niet zo slecht. Het doodt eieren in de dunne darm, maar je tong en de binnenzijde van je mond voelen verdoofd aan.

- Pompoenzaden kauwen, wordt soms ook aangeraden.

- Papayazaden met honing is dan weeral een andere aanrader. Verse papaja's bevatten namelijk het eiwitsplitsende enzym papaïne, dat ook wordt aangewend om taai vlees malser te maken. Het recept...: Vermeng 55 gram zaden met 1 theelepel honing en eet het alle dagen een tweetal weken lang.

Kortom: indien je nog ideeën hebt, laat het de lezers weten ... Beloofd?


"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht