ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geloof jij in het bestaan van duivels? - Deel 3

Of het nu de slaap is, of de duivel.: feiten zijn feiten. Maar, wat doe je er aan?
door Tsenne Kikke - dinsdag 20 oktober 2020 5:33

"De mooiste list van de duivel is jou ervan te overtuigen dat hij niet bestaat."
- Charles Baudelaire -

Soms betrek ik graag lezers bij de thema's die ik aan het behandelen ben. Deze blog is daarvan een voorbeeldje...

Na het uitbrengen van zijn boek 'Think and Grow Rich', waarvan er miljoenen werden verkocht, begon Napoleon Hill zijn 'Outwitting the Devil' ('De Duivel slim af zijn') te schrijven; dit, als een verklaring van het feit waarom sommigen - na het lezen van zijn boek - op verschillende levensgebieden nog steeds mislukkelingen waren. Eigenlijk kwam hij tot de vaststelling dat er slechts 2% écht baat bij hadden, en dus achteraf een succesvol leven konden leiden.

2% is veel...! Vooral, indien je weet dat slechts 0,01% in staat is om de leerstellingen van George Ivanovitch Gurdjieff daadwerkelijk in de praktijk toe te passen, en zelfs ook niet aan Zelfkennis beginnen, zijnde: het Kennen van het Zelf. Waarom?...

De redenen zijn legio. Maar de hoofdreden is hoogstwaarschijnlijk de 'slaap' die Gurdjieff (maar ook Jezus, bijvoorbeeld) ons trachtte uit te leggen, daar waar Napoleon Hill met de metaforische 'duivel' afkwam, die het brein van alle mensen in zijn bezit heeft. Eigenlijk praatten ze misschien over één en hetzelfde fenomeen. Zoek het eens zélf voor jezelf uit..., indien je de tijd hebt, natuurlijk.

'Outwitting the Devil' is een fictiewerk dat in 1938 door Napoleon Hill (1883 – 1970) werd geschreven, en in zijn tijdperk als véél té controversieel werd beschouwd om te worden gepubliceerd. Het boek is geschreven in de vorm van een interview tussen Napoleon Hill (Mr. Earthbound) en de duivel (ons innerlijke, duistere zelf), waarin Hill probeert de geheimen van de vrijheid en het succes te onthullen door de grootste obstakels te evalueren die mensen tegenkomen om hun persoonlijke, vooropgestelde levensdoelen te bereiken.

Maar Napoleon Hill's vrouw, Annie Lou, wilde dat het boek, vanwege de rol die de duivel erin vervulde, niet werd gepubliceerd.

Toen Hill in 1970 overleed, kwam het manuscript in haar bezit. Zij overleed op haar beurt in 1984. Na haar dood verhuisde dat manuscript in handen van Dr. Charles Johnson, die Annie Lou's neef was, en voorzitter van de 'Napoleon Hill Foundation'.

Terwijl Dr. Johnson geloofde dat de boodschap van het boek heel krachtig was, deelde zijn vrouw, Frankie Johnson, Annie Lou's gevoelens en vertelde hem dat ook zij niet wilde dat - zolang ze leefde - het manuscript werd gepubliceerd.

Na haar dood gaf Dr. Johnson het manuscript door aan Don Green, CEO van de 'Napoleon Hill Foundation'. Sharon Lechter werd toen gevraagd om het manuscript te bewerken, en na enkele jaren van aantekeningen toevoegen en recenseren, werd het uiteindelijk in juni 2011 door de uitgever 'Sterling Publishing' uitgebracht.

Maar beste lezer: je hoeft het zelfs niet aan te kopen - want, hieronder wordt het voor jou voorgelezen: gratis, belangloos, voor niets...

'k Weet het: voor velen kan iets dat gratis wordt aangeboden nooit waardevolle dingen bevatten. Die schakelen zichzelf dan ook uit en behoren dus niet tot die 2%. Dan zijn er anderen die wegvallen van zodra ze zien dat de videoclip 3u en 41 minuten duurt. Nochtans vroeg niemand hen om het op één dag te beluisteren. Dan heb je nog de mensen die aan de mañana-ziekte lijden en de dingen alsmaar uitstellen en blijven uitstellen. En, natuurlijk stelt het merendeel van de mensheid er gewoonweg geen interesse in, en zo meer, en zo meer.

Onderwerpen die in 'Outwitting the Devil' worden besproken zijn, onder andere:

    Het verschil tussen 'drifters' (zwervers) en 'non-drifters' (niet-zwervers),
    De handhaving van een duidelijk, vastgesteld doel,
    Meesterschap over jezelf verkrijgen,
    De zeven principes van Hill,
    De wet van hypnotisme,
    Lessen uit tegenslagen trekken.

In het begin van het interview geeft de duivel aan dat hij 98% van de mensheid controleert. Het grootste deel van de discussie gaat over hoe de resterende 2% te verhogen; een iets, dat de duivel uiteraard niet graag ziet gebeuren.

Ook worden de grootste obstakels beschreven, die we - indien we onze persoonlijke doelstellingen willen bereiken - onderweg zullen tegenkomen. Die zijn, onder andere: angst, uitstel, boosheid, jaloezie, de gebrekkige opvoeding en ongezonde levensomgeving waarin een kind opgroeit, en zo meer - allemaal werktuigen van de duivel. Vooral kinderen worden op een manier opgevoed waardoor ze niet zelfstandig leren denken, maar alles van anderen aanleren en dus kopiëren of klakkeloos nabootsen. Daarbij is het belangrijk dat ze moeten inzien, dat indien ze niet leren om op een positieve manier te denken, ze zich automatisch aan hun (door de duivel geïnspireerde) negatieve gedachten zullen vastklampen.

Nota: het Engels woordje 'drifter' verwijst naar iemand die op drift is; naar een persoon, die als het ware als een kurk op water drijft, teneinde in zijn leven, als op het einde ervan, daar uit te komen waar hij zich in wezen nooit wilde brengen.

Interview With The Devil - The Secret To Freedom And Success

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht