ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In welke richting poept jouw hond?

Onze hersenen reageren op magnetische velden.
door Tsenne Kikke - woensdag 20 maart 2019 23:45

In onderstaande video wordt niets specifieks bewezen, wel aangetoond dat ons brein op de magnetische velden, die door onze planeet Aarde worden uitgestraald, reageert. Maar, als dat waar, is dan kunnen sommige woorden van Gurdjieff meer waarheden bevatten dan we zouden denken. Zo beweerde hij, bijvoorbeeld, dat planeten niet zozeer de individuele mens beïnvloeden, maar wel een massa.

Op de vraag: "Kan er een eind aan de oorlog gemaakt worden?” antwoordde Gurdjieff: "Ja, dat kan. Maar de vraag is: hoe? Men moet veel weten om dat te begrijpen. Wat is oorlog? Oorlog is het gevolg van planetaire invloeden. Ergens daarboven zijn twee of drie planeten te dicht bij elkaar gekomen; daardoor ontstaat er spanning. Hebt u nooit gemerkt hoe u helemaal gespannen raakt als iemand op een smal trottoir vlak langs u heen gaat?

Dezelfde spanning ontstaat er tussen planeten. Voor hen duurt ze misschien maar enkele seconden. Maar hier op aarde beginnen de mensen elkaar te doden en gaan daarmee wellicht jaren lang door. Zij menen op dat ogenblik dat zij elkaar haten; of misschien dat zij elkaar moeten doden voor een of ander verheven doel; of dat ze iets of iemand moeten verdedigen en dat dit iets heel nobels is; of iets anders van die aard. Zij zien niet in hoezeer zij slechts pionnen zijn in het spel. Zij denken dat zij iets betekenen, dat zij kunnen komen en gaan zoals zij willen, en kunnen besluiten dit of dat te doen. Maar in werkelijkheid zijn al hun bewegingen en al hun daden het gevolg van planetaire invloeden. Zijzelf betekenen letterlijk niets. Dan speelt de maan hierin nog een belangrijke rol. Maar daarover zullen wij het nog wel eens afzonderlijk hebben. Alleen moeten we goed begrijpen dat noch Keizer Wilhelm, noch generaals, noch ministers, noch parlementen iets betekenen of iets kunnen doen. Alles wat op grote schaal gebeurt, wordt van buitenaf bestuurd - of, door toevallige combinaties van invloeden - of, door algemene kosmische wetten.”

Ouspensky: "Op een dag tekende Gurdjieff een klein diagram, en probeerde uit te leggen wat hij de ’samenhang der krachten in de verschillende werelden’ noemde. Dit stond in verband met het vorige gesprek over de invloeden die op de mensheid inwerken. Het kwam in hoofdzaak hierop neer: de mensheid, of juister het organische leven op aarde, ondervindt gelijktijdig de inwerking van invloeden uit verschillende bronnen en verschillende werelden: invloeden van de planeten, invloeden van de maan, invloeden van dc zon, invloeden van de sterren. Al deze invloeden werken gelijktijdig; de ene overheerst op dit, de andere op een ander ogenblik. En de mens kan tot op zekere hoogte een keuze uit die invloeden maken, met andere woorden: van de ene invloed overgaan op een andere."

"Maar om te verklaren hoe zou een heel lang gesprek vergen,” zei Gurdjieff, "dus zullen we het daar een andere keer over hebben. Op dit ogenblik wil ik dat u één ding begrijpt: het is onmogelijk zich vrij te maken van de ene invloed zonder onder een andere invloed te komen. Waar het op aankomt, en waar alle werk aan zichzelf in bestaat, is de invloed te kiezen waaraan men zich wil onderwerpen, en zich ook werkelijk onder deze invloed te brengen. En daartoe is het nodig vooruit te weten welke invloed het gunstigst is.”

Magnetische velden

Aangenomen wordt dat de magnetisch velden van planeten ontstaan door stromingen in een elektrisch geleidende vloeistof in het planeetinwendige. Dat verschijnsel wordt het dynamo-effect genoemd.

In ons zonnestelsel hebben, behalve de Aarde, de gasreuzen Jupiter, Saturnus, en de ijsreuzen Uranus, Neptunus en Ganymedes, één van Jupiters manen, een zelf-gegenereerd magnetisch veld. Tevens heeft Mercurius een magnetisch, maar dat heeft ongeveer één procent de kracht van die van de Aarde. En, heel lang geleden had de maan ook een magnetisch veld. Tegenwoordig is daarvan weinig over, omdat ze te klein is, naar het schijnt...

Ook was het interessant te horen dat honden in de noord-zuidrichting poepen. Indien je een hond hebt, kan je dat eens voor ons uittesten? Het enige dat je daarvoor tijdens een wandeling met jouw hond nodig hebt, is een kompas. Laat je ons daarover iets weten? Danke!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht