ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het aantal UFO-waarnemingen is sinds 2014 drastisch gedaald

De vraag is: Waarom?"…
door Tsenne Kikke - donderdag 12 juli 2018 17:21

In de militaire luchtvaart worden drones 'onbemande vliegtuigen' genoemd. Oostenrijk was het eerste land dat een poging deed in de onbemande luchtvaart; dit, tijdens de twee jaar durende oorlog (1848-1849) tussen Oostenrijk en Italië.

Op 22 augustus 1849 werden onbemande heteluchtballonnen, voorzien van bommen, hoog de lucht in gelaten. Die ballonnen waren voorzien van een tijdmechanisme, die door middel van de windsnelheid en windrichting, konden bepalen waar en wanneer de bommen losgelaten moesten worden. De ballonnen dropten hun lading succesvol, en de lading explodeerde op de stad Venetië. Twee dagen hierna gaf Venetië zich over.

De technologie in de onbemande luchtvaart werd tijdens de Eerste Wereldoorlog verder ontwikkeld. In 1917 verklaarde Amerika de oorlog aan Duitsland, en het eerste droneprogramma werd gestart door de Amerikaanse regering. Maar, voordat de eerste drone in ontwikkeling kon worden genomen, was de Eerste wereldoorlog al voorbij.

De Tweede Wereldoorlog zorgde er wel voor dat de ontwikkeling ervan nog verder werd beïnvloed. Zo  ontwikkelde Duitsland de V-1's en de V-2's. De V-1 kan dus worden beschouwd als het eerste onbemande vliegend voorwerp ter wereld, en 'drone' worden genoemd.

Tijdens de Vietnamoorlog (1955-1975) maakte Amerika in grote getale gebruik van drones. Die waren wel niet voorzien van wapens, maar dienden alleen om verkenningsbeelden te maken.

Bron: www.drone-zaak.nl

Kortom: vanaf de Tweede Wereldoorlog ontwikkelden vele landen hun eigen drones, die dan ook regelmatig moesten worden uitgetest. Maar, het is dan ook geen wonder dat, bijvoorbeeld, een drone uit Rusland of China, die de Amerikaanse bodem aan het verkennen was, aanzien werd als een buitenaardse 'vliegende schotel'.

Maar hoe dan ook: sinds 2014 is het aantal UFO-waarnemingen wereldwijd drastisch gedaald. Eigenlijk is dit hetzelfde geval in, bijvoorbeeld, de wereld van het spiritisme. Hoeveel geestverschijningen werden er in de laatste jaren zoal genoteerd?

Wat de zogenaamde 'UFO-waarnemingen' betreft: vanaf de jaren 90 bleef het aantal meldingen van UFO’s serieus toenemen. In 1990 waren er slechts 307, om in 2014 een hoogtepunt van 8.670 meldingen te bereiken. Daarna werd het verdacht stil.

Onderstaande grafiek baseert zich op de meldingen die zijn binnengekomen bij het Amerikaanse UFO-meldpunt NUFORC (National UFO Reporting Center). We zien dat er sinds 2014 een duidelijke daling is van het aantal waarnemingen. Er werden in 2016 nog maar 5.516 meldingen genoteerd, en in 2017 waren het er 4.500. Dit jaar zijn er slechts 1.329 meldingen binnengekomen, waarvan 81 in België. Wat is er juist aan de hand? Heeft het buitenaards leven geen interesse meer voor de blauwe planeet?

Peter Davenport, oprichter en directeur van het Amerikaanse meldpunt, denkt het antwoord te weten. Volgens hem bestaat de kans dat meldingen via mail aan UFO-organisaties worden onderschept door overheidsorganisaties. Voeding voor verbeeldingswerelden; maar: "Hier zijn echter geen bewijzen voor," voegde hij er snel aan toe. :-)

Indien je dan toch in vliegende schotels, die van aliens afkomstig zijn, gelooft, is er nog een 'aannemelijkere verklaring', namelijk: die drones. Sinds 2014 zijn ze populairder en goedkoper geworden.

Volgens de 'Federal Aviation Administration' (FAA) is het duidelijk dat we sinds 2014 veel meer van die drones de lucht in sturen. Zo werden er in 2016 volgens de 'Consumer Technology Association' in Amerika alleen al meer dan 2,4 miljoen drones verkocht. Het gevolg is, dat wanneer we iets zien vliegen - wat we niet direct kunnen verklaren - we ervan uitgaan dat het een drone is, en niet een UFO. Logisch, nietwaar?

Gelukkiglijk zijn er nog altijd de verzinsels van mensen, die beweren dat ze door buitenaardse wezens werden ontvoerd. Neem, bijvoorbeeld, het verhaal van de Italiaanse Giovanna, die niet enkel en alleen werd ontvoerd, maar ook door zo'n alien zwanger werd gemaakt...

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik om deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht