ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossiers UFO's: kunnen drones met vliegende schotels worden verward ?

Ik geloof niet in het bestaan van ufo's, bestuurd door buitenaardse wezens. Jij wel? Dat is jouw volste recht! Maar dat levert nog altijd geen bewijs van hun bestaan, nietwaar?
door Tsenne Kikke - woensdag 23 januari 2013 15:10

De huidige, meest gesofisticeerde drones hebben, sinds de Tweede Wereldoorlog, een lange geschiedenis achter de rug én vele veranderingen ondergaan. Ook waren de eerste drones ietwat groter en robuuster dan die van vandaag en werden alle experimentele vluchten logischerwijze geheim gehouden.

De allereerste onbemande vliegtuigen ontstonden al in 1916. Reeds in 1915 beschreef Nikola Tesla een onbemande militaire vloot van vliegtuigen. Maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er meer spoed achter gezet. Zelfs Nazi Duitsland beschikte over onbemande vliegtuigen.

Het verbaast ons dan ook niet dat velen dachten dat ze een ufo in de lucht zagen vliegen - en, dat het leger het bestaan van drones altijd bleef ontkennen. Maar de huidige drones gelijken eerder op kleine vliegtuigjes dan op ronde schijven, alhoewel...

Nu las ik vandaag, dat ook het Nederlandse leger, brandweer- en politiediensten jaarlijks gemiddeld vijf tot tien drones per jaar inzetten, maar dan wel enkel en alleen voor civiele doeleinden. De vluchten worden uitgevoerd met de onbemande vliegtuigjes uit de Raven-serie.

Er zijn twee Raven-teams. Eén in het noorden van het land, het andere op legerplaats Oirschot. Daarbij gaat het vrijwel altijd om politie- en brandweerondersteuning. De kosten kunnen, per operatie, oplopen tot meer dan 34.000 euro.

Dat meldde Rejo Zenger, werkzaam bij de burgerrechtenbeweging 'Bits of Freedom', op zijn weblog. Zenger had bij het ministerie van Defensie verzocht om meer informatie over het gebruik van drones voor niet-militaire doeleinden. Aanleiding was een artikel, waarin werd gesproken over de inzet van drones voor, bijvoorbeeld, het houden van toezicht tijdens evenementen.

Uit een overzicht van het ministerie van Defensie bleek dat de Raven-drone sinds 2009 bij niet-militaire doeleinden wordt ingezet, vooral door de politie. De Raven werd bijvoorbeeld gebruikt om tijdens Oudjaar boven Veen te vliegen; dit, om in de gaten te houden of er zich ongeregeldheden voordeden. Het vliegtuigje kan ook worden ingezet om mensenmassa's in de gaten te houden tijdens evenementen, zoals Koninginnedag, of voetbalwedstrijden, of om dijkinspecties uit te voeren, enzovoorts.

Maar de Raven kan ook feilloos warmtebronnen opsporen en zou bij het opsporen van wietplantages op zolders in woonwijken prima gebruikt kunnen worden.

De vraag is dus: zou het niet kunnen dat ufo's in het geheel niet bestaan en dat mensen, vanuit hun onwetendheid en verbeeldingswereld, de allereerste drones voor vliegende schotels hadden aanzien. Weet jij het?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht