ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Ufologie: Filmpje over 'Het Roswellincident' kwam terug ter sprake

Sommige mensen blijven zich alsmaar aan de Roswell-leugen vastklampen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 7 oktober 2017 18:52

De 'beruchte' 'alien autopsie' uit 1995 had, vanwege een vreemd geschil tussen de makers ervan, onlangs opnieuw een weg naar het nieuws gevonden.

Het zeventien minutenlang beeldmateriaal, dat meer dan twintig jaar geleden op de Amerikaanse nationale televisie als een heel speciale 'blockbuster' werd uitgezonden, werd achteraf in paranormale kringen slecht onthaald en zelfs als beschamend nepmateriaal beschouwd, omdat iedereen erdoor werd beetgenomen. Men kwam dus aan de weet dat alles opgemaakt spel was, en dat er van acteurs en poppen werd gebruik gemaakt.

Reeds eerder schreef ik dat sommige fanatieke ufonauten er alles aan zouden doen om 'het bewijs' te leveren dat aliens en ufo's - niet enkel en alleen in hun verbeeldingswereld - écht bestaan.

Het Roswellincident

Duizenden ufo-gelovigen waren er indertijd van overtuigd dat Ray Santilli, het beeldmateriaal van het filmpje waarover nu opnieuw sprake was, daadwerkelijk verkregen had van de Amerikaanse militaire diensten. Naar verluidt was het filmpje gemaakt nadat een buitenaards ruimteschip op 8 juli 1947 nabij Roswell, een plaatsje in de Amerikaanse staat New Mexico, was neergestort, en men daarin de dode lichamen van buitenaardse wezens had aangetroffen. Talrijke getuigen bleven, soms tot aan hun dood, volhouden dat er toen wel degelijk een buitenaards ruimteschip met buitenaardse lijken werd geborgen.

Ondanks het feit dat niemand er nog over wilde spreken, doemde onderstaand filmpje dus een dikke week geleden terug in het nieuws op.

Tijdens de 'one-man West End Show' vertelde Spyros Melaris dat hij indertijd door Ray Santilli en filmproducent Gary Shoefield werd aangesteld om de zwart-witte documentaire samen te stellen. Daarbij zei hij dat alles in zijn appartement in Londen werd gefilmd. Het aanwezige publiek vond het grappig te aanhoren dat hij daarbij vrienden en familieleden had uitgenodigd om hem bij te staan, en dat hij van een beenhouwer dierlijke organen had verkregen, die moesten dienen om de ingewanden van het buitenaards wezen voor te stellen.

Daar waar de openbaringen van Melaris voor het aanwezige publiek geen echt nieuws was, sloeg Santilli, die het nepfilmpje van hem had aangekocht, terug door te zeggen dat het een 'wedersamenstelling' was van echte beelden uit 1947 die hij verkreeg, maar die beelden waren van een dusdanige slechte kwaliteit dat hij het besluit nam om ze te 'reconstrueren' en Santilli daarvoor de opdracht had gegeven, en hem achteraf daarvoor betaalde. Aan Express.co.uk liet hij zelfs een korrelig beeld zien van datgene wat hij het 'origineel' noemde, in een poging te bewijzen dat hij de waarheid vertelde.

Tijdens de show wuifde Melaris die verklaring weg door te beweren dat hij die beelden van slechte kwaliteit nooit had gezien. Wel enkele filmbeelden, die daarna als onecht werden ontmaskerd.

Toch bleef de 58-jarige Santilli vorige week volhouden, en stemde zelfs toe om aan een leugendetector te worden aangesloten, teneinde het bewijs te leveren dat hij niet loog.

Over volhouders gesproken, diep in zichzelf zeer goed wetende dat hij een leugenaar is...

Het is onvoorstelbaar om nogmaals op te merken hoe sommige mensen kunnen liegen, en blijven liegen, totdat de dood hen van de leugen scheidt. Nog sterker  misschien is het feit dat ze zoveel aanhangers hebben...

'Alien Autopsy' uit 2006

'Alien Autopsy'...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht