ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Verkreeg Roswell in 1947 wel degelijk bezoek van aliens?

Het stadje Roswell doet gouden zaken nu het nieuws is bekend geraakt dat het wel degelijk bezoek kreeg van aliens in hun vliegende schotels.
door Tsenne Kikke - woensdag 13 april 2011 12:52

Zijn er in 1947 dan tóch buitenaardse wezens op Aarde geland? Documenten van de FBI die na meer dan 60 jaar zijn vrijgegeven, lijken het te bevestigen. Een pas vrijgegeven document van de FBI, daterend van 22 maart 1950, doet de speculatie over een werkelijke landing van buitenaardse wezens in het Amerikaanse stadje Roswell opnieuw oplaaien. Een militaire onderzoeker van de Amerikaanse luchtmacht, wiens naam in de documenten is doorgeschrapt, bevestigt tegenover FBI-agent Guy Hottel dat er vreemde, onverklaarbare zaken zijn gevonden.

De geruchten doen al jaren de ronde: bij de Amerikaanse plaats Roswell zouden rond 1947 vliegende schotels zijn neergestort, en de lichamen van buitenaardse wezens zouden zijn geborgen. De Amerikaanse autoriteiten deden dat af als onzin: er zou een experimentele weerballon zijn neergekomen.

"Een onderzoeker van de luchtmacht verklaarde dat drie zogeheten vliegende schotels zijn geborgen in New Mexico. Ze werden beschreven als rond van vorm met verhoogde middelpunten, met een diameter van ongeveer 15 meter. In elke zaten drie lichamen met een menselijke vorm maar slechts 91 cm lang, gekleed in een metaalachtig doek met een zeer fijne textuur. Elk lichaam was ingezwachteld op een manier die lijkt op de black-out pakken die worden gebruikt door piloten die met hoge snelheid vliegen en testpiloten. Volgens de heer (naam werd doorstreept), informant, werden de schotels in New Mexico gevonden doordat de overheid in dat gebied een zeer sterke radarinstallatie heeft staan en aangenomen wordt dat de sterke radar de besturing van de schotels heeft gestoord."

De documenten zijn jarenlang 'top secret' gebleven. Niet alleen de naam van de luchtmachtinspecteur, ook de datum van de vondst is in de documenten doorstreept. Hottel stelt in de memo aan zijn baas dat de krachtige radar van Roswell het besturingssysteem van de ufo's wellicht heeft gestoord.

Er is naar het schijnt nog een ander FBI-document dat de crash van ufo's in 1947 in Roswell kan bevestigen. Volgens dit document, een 'dringende' memo gericht aan het hoofd van de FBI, werd bij de legerbasis van Roswell een object gevonden 'dat ogenschijnlijk een vliegende schotel is'. De schotel was 'zeshoekig van vorm' en was 'opgehangen aan een kabel aan een weerballon'.

Van het object werd eerst gedacht dat het om een weerballon ging maar, aldus de memo, de Amerikaanse luchtmacht 'heeft deze stelling niet bevestigd'.

De militaire autoriteiten zijn wel bij hun stelling gebleven dat het gevonden object een experimentele surveillance-ballon was, een onderdeel van een geheim programma. Wat het ook was: het is veel geloofwaardiger dan een zeshoekige vliegende schotel die via een kabel aan een ballon - die op een weerballon geleek - was bevestigd.

Hoe die laatste hier op Aarde was geraakt, weet ik niet. Misschien was die 'ballon' eerder een soort van parachute opdat de vliegende schotel een zachte landing kon maken... Zo zie je dat men met een beetje verbeelding veel zaken dé betekenis kan geven die men er wil aan geven.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht