ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geesten, gidsen en engelen bestaan! Het bewijs ervan wordt in 2017 geleverd…

'Zonder Twijfel' is de Nederlandse vertaling van de documentaire 'Without A Doubt'- a documentary investigation into the Existence of Angels, Heaven & God…
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 juni 2016 15:35

Zaken, die vroeger door gespecialiseerde mensen werden uitgevoerd, omdat ze met een bepaalde gave werden geboren, werden over de eeuwen heen door amateurs, die in naam van de een of andere godheid of religie naar buiten toe optreden, overgenomen. Ten tijde van de farao's, bijvoorbeeld, kan ik me moeilijk voorstellen dat iemand van het gewone volk de taken van hogepriesters zou overnemen, tenzij die persoon daarvoor speciaal werd opgeleid.

Het is geen gemakkelijke taak om aan de mensheid het feit over te brengen, dat van zodra dingen van zogenaamde 'hogere werelden' in verkeerde handen komen, ze automatisch worden verwrongen, of zelfs stukgemaakt.

Vandaag de dag kan iedere doodgewone huisvrouw, of wie dan ook, een cursus volgen, en met het aangeleerde als paragnost, medium, healer/genezer, et cetera, aan de slag gaan om voor zichzelf een extra inkomen binnen te rijven.

Geen wonder dus dat tot op de dag van vandaag geen enkele paragnost, medium, pendelaar, of wie dan ook, James Randi's uitgeloofde prijs van een 1.000.000 US$ is komen ophalen. Nochtans is de opdracht poepsimpel, zijnde: gewoonweg bewijzen dat de paranormale of bovennatuurlijke gave waarover men spreekt daadwerkelijk bestaat.

Al jarenlang worden de werelden van het paranormale en het spirituele door velen in het belachelijke getrokken, omdat er tussen al dat koren zoveel kaf verzeild is geraakt. Maar dat kaf kan onmogelijk uit dat koren worden verwijderd zolang goedgelovige personen zich aan die leugenachtige werelden blijven vastklampen en ze financieel blijven voeden.

Anders gezegd: momenteel is het onbegonnen werk, en om die reden schreef ik al eerder dat de gehele mensheid nog een duizendtal jaren tijd nodig heeft om het individuele bewustzijn van iedere aardbewoner te kunnen verhogen.

Elke maand krijg ik van mensen dingen te horen of te lezen die de haren van elke bewust denkende mens zouden doen oprijzen. Meestal gaat het over zaken die ze ooit eens ergens hebben gehoord of gelezen, en klakkeloos hebben aanvaard.

Wanneer komt Boontje om zijn loontje?

Natuurlijk is iets onnadenkend aanvaarden veel eenvoudiger dan voor zichzelf te ontdekken of het aangereikte wel degelijk of helemaal niet een persoonlijke waarheid is - want, zo'n ontdekkingstocht kan jaren en jaren in beslag nemen. Om die reden investeren mensen eerder hun energie en tijd om datgene wat ooit klakkeloos werd aanvaard verder uit te bouwen...

... om dan ooit - als was het op hun sterfbed - vast te stellen, dat alles als een kaartenhuisje in elkaar stort.

'Zonder Twijfel'

Momenteel wordt er aan een documentaire gewerkt, waarvan het eindconcept volgend jaar op de markt zal worden gebracht. Voor zover ik weet, is het uitgangspunt dat de dingen die erin worden behandeld wel degelijk 'waarheden' zijn. Van onderzoek is er volgens mij weinig of geen sprake. Anders gezegd: de documentaire 'Without A Doubt' is een soort van reclamefilmpje, gericht aan mensen die reeds geloof aan al die zaken hechten, teneinde dat bestaande geloof te versterken.

Maar, oordeel voor jezelf. Bekijk een trailer van: 'Without A Doubt'- 'Documentary Investigation into the Existence of Angels, Heaven & God...' - en, als je het hebt aanschouwd, heb je in wezen reeds een idee van al de rest.

En?... Echt iets voor jou?

Nu iets echt interessants ...

'Boontje komt om zijn loontje' wordt gebruikt wanneer iemand zijn verdiende straf krijgt. Het spreekwoord drukt een zeker leedvermaak uit en is vergelijkbaar met 'Eigen schuld, dikke bult.'

Het spreekwoord dateert uit de zeventiende eeuw. Hoewel de herkomst niet helemaal zeker is, vermelden alle naslagwerken dat het waarschijnlijk teruggaat op een sprookje. Stoett verwijst naar 'De Klucht van Oene' van Jan Vos, waarin het sprookje voor het eerst volledig is opgenomen. Het sprookje is later ook door de gebroeders Grimm opgetekend onder de titel 'Strohhalm, Kohle und Bohne'.

In 'De Klucht van Oene' zijn een erwtje, een boontje, een strootje en een kooltje vuur (Kooltjevier) samen op pad. Als zij bij een sloot komen waar ze niet overheen kunnen, biedt Strootje aan om over de sloot te gaan liggen, zodat de anderen over hem heen kunnen lopen. Erwtje en Boontje komen veilig aan de overkant, maar als Kooltjevier over Strootje heen loopt, vat Strootje vlam en valt Kooltjevier in het water. Boontje begint vervolgens zo onbedaarlijk te lachen dat zijn buik openscheurt. Dat is zijn 'loon' voor het uitlachen van de anderen. Gelukkig is er een kleermaker in de buurt die Boontje met een mooi zwart draadje weer dichtnaait. Dit sprookje is niet alleen de bron van het spreekwoord 'Boontje komt om zijn loontje', maar verklaart tevens waarom bruine bonen een donkere naad hebben.

Sorry...

... voor de misleidende titel. Geesten, gidsen en engelen kunnen misschien bestaan. Indien niet in het echt, alleszins wel in de verbeeldingswerelden van heel wat mensen. Het bewijs ervan wordt in 2017 geleverd…

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht