ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Was de act van Princess de Hypnohond opgemaakt spel?

In Britain’s Got Talent schiep de act van Princess veel kwaad bloed onder het publiek omdat ze het niet geloofde.
door Tsenne Kikke - woensdag 23 september 2015 23:59

Bijna geen mens kon geloven wat er in Britain’s Got Talent te zien was. Niet te geloven, in de betekenis van ongeloofwaardig en opgezet spel zelfs.

Bekijk onderstaand filmpje en oordeel voor jezelf. Op de beelden is te zien hoe Princess, een Duitse spits-puppy en de Hypnohond van Krystyna Lennon, in staat was om elke persoon die in haar ogen keek binnen de enkele seconden te vloeren. Ook op het laatste was niemand van de deelnemers nog in staat om het cijfer 7 uit te spreken. Zien, is geloven, of niet geloven.

Hoe beïnvloedbaar zijn de menselijke hersenen? De Britse zender E4 startte deze week met de uitzendingen van 'Look Into My Eyes', een programma waarin mensen gehypnotiseerd worden door de 21-jarige hypnotiseur Archie Manners. Daarin neemt onder meer de Britse Gemma deel, die maar al te vaak merkt dat vriendje Scott naar andere vrouwen kijkt. Zij besloot het zwervende oog van haar vriendje een lesje te leren via een hypnosesessie. Telkenmale hij zijn blik op een andere vrouw wierp, sloeg hij zichzelf onbewust op zijn voorhoofd.

Terug naar de hond...

De act is niet uniek. Reeds eerder presteerde de progeessionele hypnotiseur Hugh Lennon hetzelfde met zijn hond Oscar.

In elk geval was de act van Princess wel degelijk echt. Zelfs Simon Caldwell beweerde achteraf dat hij zich wel degelijk gehypnotiseerd voelde, hoe stoer en sterk hij zich ook hield. Naar het schijnt verloor hij achteraf het bewustzijn en werden zowel de hond als haar baasje er terug bij geroepen.

Na de show werd Krystyna Lennon geïnterviewd door een radiostation.

Om de vraag 'Kon de hond die mensen hypnotiseren?' te beantwoorden, durf ik jou mededelen dat het antwoord zowel 'ja' als 'neen' kan zijn. Weet, dat we hier te maken kregen met post-hypnose, gebaseerd op een post-suggestie, ook weleens posthypnotische suggestie genoemd.

De personen, die op het podium werden uitgenodigd, waren vooraf 'gescreend'. In bovenstaand filmpje werd dat bevestigd. Tijdens deze screening - om te zien of ze wel op een hypnotische manier konden worden beïnvloed - had Krystyna Lennon tijdens de daarbij horende hypnosesessie de suggestie in het brein van elke persoon geïmplanteerd, dat als ze op een latere datum in de ogen van haar hond zouden kijken ze onmiddellijk terug in dezelfde toestand zouden vervallen als van in dat ogenblik, namelijk: onder hypnose.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht