ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over de rabbijn, die reeds contact heeft gehad met de toekomstige Messias

Indien je de naam van de eerstvolgende Messias wenst te kennen, moet je op deze pagina zijn.
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 juli 2015 2:45

In 2005 beweerde de 108-jarige rabbijn Yitzhak Kaduri dat hij de naam kende van de toekomstige Messias. De man beweerde dat hij de Messias in een visioen had ontmoet. Op een klein papiertje schreef hij die naam op, maar gaf daarbij de instructie dat men de omslag, waarin dat briefje geborgen zat, slechts één jaar na zijn overlijden mocht openmaken.

Hij stierf op 28 januari 2006. Op zijn begrafenis, die in Jeruzalem plaatsvond, kwamen er bijna een half miljoen mensen op af. In 2007 kwam men aan de weet hoe de naam van de toekomstige Mashiach, de Joodse Messias, zou luiden. Op het briefje stond in het Hebreeuws 'Jezus' - of: 'Yehoshua' or 'Yeshua', afhankelijk van hoe men de letters wenste te vertalen.

Zoals je hoogstwaarschijnlijk weet, verwerpt iedere orthodoxe Jood het Nieuwe Testament, waarin gewag wordt gemaakt van Jezus, de Mensenzoon.  Het idee dat God een fysieke zoon zou hebben, wordt in het jodendom dan ook als heidens verworpen. Ook zal geen enkele Jood toegeven dat de Joden indertijd, door hun toedoen, de zoon van God aan het kruis hebben laten nagelen. Nog sterker: veel Joden denken dat Jezus nooit heeft bestaan, of een valse profeet is geweest - of, dat hij een zelfverklaarde Messias was.

Voor vele joden is de persoon Jezus ronduit onbelangrijk. Anders gezegd: een persoon, die wordt genoemd in de boeken van een andere godsdienst, zonder relevant te zijn voor de Joden en het jodendom, net zoals Mohammed voor vele christenen.

Natuurlijk riepen velen dan ook "Schande!"... Anderen beweerden dat het briefje niet authentiek was en dus werd vervalst. Weer anderen bleven met hun gemengde gevoelens zitten en stelden op het internet de vraag: "Was rabbijn Kaduri een Christen?".

In een interview met 'Israel Today' ontkende Rabbi David Kaduri, de 80-jarige zoon van de rabbijn, dat zijn vader een nota had achtergelaten waarop de naam 'Yeshua' zou vermeld staan. En, toen men hem een kopij ervan toonde, zei hij: "Dit is niet het handschrift van mijn vader!".

In elk geval: volgens de overleden rabbijn is de Messias op komst! Wanneer? Wel, na de dood van Ariel Sharon... en, zoals je weet, lag die ex-eerste minister sinds 2006 lange tijd in een diepe coma. Hij overleed in 2014, en al die tijd bevond hij zich in een vegetatieve status, en ontwaakte hij in al die 8 jaar zelfs niet één keer.

Hoogstwaarschijnlijk, indien je aan de profetie geloof hecht, werd zijn dood uitgesteld, omdat Yoshua nog niet klaar was om op het toneel te verschijnen. God's wegen zijn daadwerkelijk ondoorgrondelijk, nietwaar?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht