ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vergeet 'De Wet van aantrekking' ! Vergeet 'The Secret' en consorten !

Indien je nog wensen hebt, of onbeantwoorde verlangens koestert, moet je misschien eens naar Bolivia afreizen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 28 maart 2015 3:29

Indien je bijgelovig van aard bent - of, erg gelovig van natuur, moet je eens eind januari - terwijl het hier misschien steenkoud is - naar Bolivia trekken. Want, elke jaar - en wel op 24 januari om precies te zijn, trekken duizenden mensen naar La Paz om er het Alasitas festival bij te wonen.

Vanaf die dag kun je er kleine poppetjes en duizenden andere zaken aankopen, die - naar het schijnt - als een soort van magneten werken en al jouw wensen, dromen en onbeantwoorde verlangens doen uitkomen.

In de kleurrijke Calle Sagárnaga, ook gekend onder de naam 'Calle de las Brujas',, Heksenmarkt in het Nederlands, kun je in marktkramen miniaturen van eender welke soort voor jezelf aanschaffen, en volgens de traditie zul je datgene, waarnaar je écht verlangt, nog datzelfde jaar in jouw schoot vallen, of uitkomen. Maar, dan moet je wel op de middag zo'n klein dingetje aankopen; een klein dingetje, dat het veel grotere - waarnaar je verlangt - zal aantrekken. Vergelijk het zo'n beetje met de werkzaamheden van homeopathie, waarbij het gelijke het gelijke aantrekt.

Mensen, die bijvoorbeeld meer geld voor hun huishouden willen aantrekken, kunnen een klein boerderijtje aankopen, met dieren, gereedschappen en voedingswaren. Maar, misschien gaat jouw verlangen eerder uit naar een auto, een vrachtwagen, of een autobus? Naar meer geld, misschien?

Je kunt er minuscuul kleine geldbriefjes aankopen in Boliviaanse munten of Amerikaanse dollars, maar eveneens piepkleine autootjes, huisjes, potten en pannen, vliegtuigticketjes, diploma's, en zo meer, en zo meer.

Indien je naar een partner of huwelijk hunkert, zijn er miniatuur huwelijksovereenkomsten, bruidegomskledij, en smokings voorhanden. Je kun er zelfs piepkleine meiden krijgen, indien een dienstmeid jou interesseert.

Het zijn enkel en alleen de graad van jouw ambities en de grootte van jouw verbeeldingswereld die de énige limieten kunnen zijn op al hetgeen je aldaar vinden kunt. Laat je er dan ook niet door afremmen, indien je ooit daarheen gaat.

Bovendien verkrijg je hulp van Ekeko, de Glimlachende Godheid van Overvloed, die over Alasitas waakt. Ekeko is in een chullo gekleed, rijkelijk versierd en meestal afgebeeld met een sigaret in zijn mond.

En, omdat de Alasitas markt een gehele maand duurt, hoef je niet al te snel terug te komen. Bovendien heb je dan voldoende tijd om de markt op een rustige manier af te schuimen om op een dag - op de middag - jouw aankopen te doen; want, zoals ik reeds schreef is 12 uur het Magische Uur.

Kun je mij contacteren vooraleer je vertrekt? Want, ik heb hier nog drie wensen liggen. Ooit van een lieve fee verkregen, maar ze werkten niet, geen één van de drie, en de fee laat zich niet meer zien, net als die Goede Sint.

Vreemd, dat ik - toen ik nog heel klein was - in al de dingen, die de volwassenen mij wijsmaakten, geloof kon hechten. Vandaag de dag moet ik nog immer de eerste persoon ontmoeten, die een zinnige bijdrage kan leveren aan mijn inhoud.

In elk geval: wat Alasitas aangaat, zeggen beelden uit de jaren 2014-2015 meer dan woorden, en hieronder verkrijg je er alvast een voorsmaakje van...

Aan de sluwe verkoper raad ik een dubbele kraam aan: één waarin hij zijn spullen verkoopt; en de andere, een lege ruimte waarin enkel een Ekeko-pop staat waaraan mensen de spullen, die ze net hebben aangekocht, kunnen offeren. Op het einde van het festival worden beide kramen natuurlijk afgebroken, en heeft hij genoeg stock om het daaropvolgende jaar opnieuw aan (goed)gelovigen te koop aan te bieden.

In wezen gebeurt er in onze gewesten net hetzelfde, maar dan zonder stock. Mensen lezen een boek, of volgen een cursus, en verkopen aan anderen al hetgeen ze gelezen of gehoord hebben, opnieuw en opnieuw en opnieuw, opdat de aankopers hun dromen zouden kunnen waarmaken.

Of, heb jij al - dankzij 'De Wet van aantrekking', 'The Secret' en consorten - jouw dromen kunnen waarmaken, al was het maar ééntje ervan?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht