ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

The Secret & The Law of Attraction …: Naverkoop

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
donderdag 10 december 2009 4:28

The Secret en The Law of Attraction volgen dezelfde weg als Brandon Bay's Helende Reis, alias TheJourney. Eenmaal nadat men zich met het basisgegeven heeft verrijkt, creëert men verschillende aanvullende pakketten teneinde een naverkoop te stimuleren. Zo kreeg ik vandaag te lezen dat mensen hun tijd hebben verloren met het lezen van 'The Secret' en 'The Law of Attraction' ... In een reclameboodschap legt een zekere Christy Whitman uit waarom het zo is.

In het kort komt het er op neer dat er niet één wet is maar zeven. Die éne Wet is dus naar het schijnt totaal waardeloos op zichzelf. Er zijn dus 7 Essentiële Universele Wetten die je moet kennen en dan ...

... zul je EINDELIJK ware rijkdom kennen, vreugde, succes en absolute vrijheid. Hieronder vind je de boodschap die JOUW leven kan veranderen. JOUW leven, want ik kan er mijn tijd noch energie aan besteden. Nochtans schijnt die dame mij zeer goed te kennen, want ze opent haar relaas met 'Dear Friend' ...

Wat Christy Whitman promoot is in wezen niet slecht. Maar, zoals ik reeds herhaalde malen schreef: het is oude wijn in nieuwe verpakking. Lees Napoleon Hill (1883-1970), Denis E. Waitley (5 dagen geleden op 76-jarige leeftijd overleden), Dale Carnegie (1888-1955), Zig Zagler (1926), George Samuel Clason (1874-1957), en anderen uit die tijd, maar vooral het meesterlijke werk van Robert Collier (1885-1950) 'Secret of the Ages'.

Tot besluit: Net als alle soortgelijke boeken is hetgeen zij promoot een échte aanrader! Aanvaard mijn advies. Je moet nu eenmaal - net als eender welke ander zoeker naar de waarheid - de leugens kennen vooraleer je ooit in staat bent de éne Waarheid in jezelf te (her)kennen. Je moet de duisternis beleven vooraleer je het Licht kunt appreciëren. Je moet aan de weet komen wie je niet bent, vooraleer je ooit aan de weet komt wie je écht bent, enzovoorts.

Als je moe bent van het 'zoeken', sterk ontgoocheld, maar nog altijd met de wetenschap rondloopt dat er toch nog 'iets' moet zijn... kom dan eens luisteren naar één van DIMschool's info-avonden. Misschien gaat er zo één door tijdens de laatste week van de maand januari 2010. Ik weet het nog niet, en jij dus ook niet. Blijf onderwijl rustig zoeken en doe de nodige ervaringen op.

Ik wens je alle succes op jouw weg. Een weg, die je niet moet zoeken en dan ook niet moet vinden. Hij ligt er al. Maar blijf vooral met beide voeten op de grond: daar bevindt zich de weg, en zelfs de langste weg begint met de eerste stap. Bezint eer je begint: maar begin, begin, begin.
 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht