ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Iets over autosuggestie, zelfhypnose, verbeelding, healing, en zo meer …

Een geloof, al was het maar zo groot als een mosterdzaadje, kan wonderen in jezelf verrichten.
door Tsenne Kikke - donderdag 1 mei 2014 14:41

Ik heb het reeds eerder gehad over dingen zoals placebo, verbeelding, (zelf)hypnose, (auto)suggestie, slaap, en dergelijke. Maar, wat voor zin heeft het om over al die zaken iets te schrijven? Ik bedoel: wie wordt ermee bereikt?

Zo zijn er, bijvoorbeeld, diverse menstypen, die je grotendeels - losstaande van hun niveau van bewustzijn - in vier hoofdgroepen kunt onderverdelen:

1) zij, die akkoord zijn met de inhoud van een geschrijf (de ja-knikkers);

2) zij, voor wie het geen barst kan schelen wat er afgedrukt staat (de schouderophalers, en de je-m'en-foutisten);

3) zij, die na het lezen toch nog met hun oude overtuigingen blijven rondlopen en boos zijn (de boe-roepers en agressievelingen), omdat ze iets gelezen hebben wat niet strookt met de inhoud van hun brein.

en 4) ... de verwerpers, de critici, de ongelovigen, en zo meer.

Nogmaals: "Wat voor zin heeft het over bepaalde dingen iets te schrijven?"...

Antwoord: indien je er goed bij nadenkt, is het in wezen zinloos - tenzij, (1) je gewoonweg nieuws brengt, (2) er geen eigen meningen bij publiceert, met als gevolg (3) dat je de vier hoofgroepen tegelijkertijd bereikt. Maar, met dit verschil ...

... de ja-knikkers blijven alsmaar ja-knikken, de je-m'en-foutisten interesseren er zich nog altijd niet in, de verwerpers haken snel af en bezoeken andere websites, doch de boe-roepers zijn ditmaal gelukkig, omdat ze iets zien en/of te horen krijgen waarin ze waarachtig geloof hechten.

Indien je daarvan graag een voorbeeldje wilt te zien krijgen, heb ik vrij snel iets gevonden. Het thema is EFT, de afkorting voor 'Emotional Freedom Techniques'. Bekijk het filmpje integraal, houd je mening voor jezelf, maar bepaal voor jezelf tot welke van de vier opgesomde menstypen jijzelf behoort. Nogmaals, ofwel ben je:

1) Een ja-knikker
2) Een je-m'en-foutist
3) Een ja-knikker - of...
4) Iemand zoals ikzelf, die - ditmaal - zijn mening voor zichzelf houdt.
( De verwerpers geraken nooit tot hier, en zijn dus verwaarloosbaar.)Hier is dan een tweede filmpje... voor in het geval dat het bovenstaande wordt verwijderd.

Nog iets: ik heb dit thema 'gekozen', omdat het me vandaag via e-mail werd aangeboden, maar zo zijn er in de sprirituele wereld honderdtallen andere voorbeelden te vinden, allemaal gericht tot de alternaïeveling. (Oeps!)

"Wie wordt ermee bereikt?", was een tweede vraag. En, het antwoord daarop is: "De gelovigen".

Of je nu in de uitwerking van een aspirine geloof hecht, of in chemotherapie... uiteindelijk zijn het de hersenen die het lichaam kunnen genezen. Een chirurg kan iemands lichaam opensnijden, er iets uithalen of er iets aan toevoegen, de snede terug toenaaien, maar het is het brein dat het effectieve werk doet.

Indien je een 'genees-middel' inneemt en je er daadwerkelijk door geneest, is het jouw geloof - bewust, onbewust, of onderbewust - dat ervoor zorgde dat er helende krachten werkzaam waren. Want, indien je er geen geloof aan zou hebben gehecht, zou je het niet hebben ingenomen, nietwaar?

EFT werkt met het uitspreken van affirmaties, ook wel een 'prevelen' genoemd indien je het meer binnensmonds doet. Tegelijkertijd wordt er op bepaalde acupunctuurpunten, die op bepaalde meridianen liggen, geklopt. Dus, eender welke therapieën kunnen als tijdelijke, extra wieltjes dienen, net als bij leren fietsen.

Zo zie je dus, dat een mens - afhankelijk van de inhoud van zijn brein - zowel dingen kan afbreken, opbouwen, verwerpen, in vraag stellen, enzovoorts. Na het bekijken van bovenstaande filmpjes: welk verhaal vertelde jouw brein aan jou?

Moraal van het verhaal: Een geloof, al was het maar zo groot als een mosterdzaadje, kan wonderen in jezelf verrichten, nietwaar? Of, niet waar?

Geloof me, of niet: jouw brein kent het antwoord!...

En, indien je er niet tevreden mee bent: breng er dan de nodige wijzigingen aan. Want, datzelfde brein is beïnvloedbaar, en 'weet' dus uit zichzelf niets. Behalve datgene wat je er zélf in hebt toegelaten...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht