ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Liposculptuur heeft in wezen niets met sculpturen te maken

Liposculptuur, of liposuctie, is een ingreep waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd.
door Tsenne Kikke - vrijdag 14 december 2012 2:10

Liposculptuur, is de Nederlandse vertaling van het Franse 'liposculpture', maar is gelijk aan 'liposuctie'. Het is geen vermageringsmiddel, maar wel een plastisch-chirurgische techniek, waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd door dit weg te zuigen. Hiervoor wordt een klein sneetje gemaakt en meestal wordt het weg te zuigen vetweefsel dan doordrenkt met een fysiologische zoutoplossing waaraan een klein beetje lokaal anestheticum (verdovingsmiddel) wordt toegevoegd.

Liposuctie kan worden toegepast om overgewicht tegen te gaan door het verwijderen van ongewenste vetophopingen in verschillende delen van het menselijk lichaam. Om deze behandeling ook daadwerkelijk tot een succes te maken moet de huid die boven het weg te zuigen lichaamsvet ligt, elastisch en in goede conditie zijn, een voorwaarde die al niet geldt voor mensen met overgewicht. Plaatsen waar de techniek wordt gebruikt zijn, onder andere, de buik, de heup, de billen en de bovenbenen. Voor een mooi resultaat is het nodig voldoende ervaring met de techniek te hebben. Er moet worden gewaakt voor beschadiging van onderhuidse zenuwen en bloedvaten.

Voordat de ingreep zal gaan plaatsvinden, zal het te behandelen gebied worden afgetekend zodat de arts weet waar hij moet gaan zuigen. Vervolgens wordt de patiënt lokaal verdoofd door middel van verscheidene kleine injecties, eerst in de huid zelf en daarna onderhuids. Hierna wordt, zoals reeds werd vermeld, met een soort stofzuigerslangetje onder de huid overtollig vet weggezogen met een kriskras beweging zodat het resultaat gelijkmatig zal zijn. Als de behandeling voorbij is worden de sneetjes in de huid dichtgekleefd en wordt de persoon in elastisch verband verpakt om zwelling en bloeduitstortingen tegen te gaan.

Tijdens de ingreep kan een nabloeding, een slechte wondgenezing, of een infectie optreden. Ook zou het zo kunnen zijn dat er een allergische reactie op de verdoving optreedt. In sommige gevallen hebben zich ernstigere complicaties voorgedaan: bijvoorbeeld longembolie, darmperforatie of infectieuze cellulitis. Tijdens de liposuctie maakt men een prikkende beweging onder de huid. Daarbij is het mogelijk dat er een orgaan geraakt wordt, en dat er iets mis kan gaan met de verdoving.

Echter specifieke complicaties na een liposuctiebehandeling zijn een onregelmatig huidoppervlak, oedeemvorming, kleurverandering en tijdelijke gevoelloosheid van een deel van de huid. Deze kans op complicaties kan evenwel worden verkleind als men door een ervaren en kundige chirurg wordt behandeld.

Wel is het een feit dat men op voorhand rekening moet houden dat liposuctie niet goedkoop is en niet altijd het beoogde resultaat behaalt, of dat het soms niet altijd een blijvend resultaat geeft.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met liposculptuur, of liposuctie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht