ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Afslanken is meestal een persoonlijke keuze

Afslanken, afvallen of vermageren, zijn synoniemen om op een gecontroleerde manier gewichtsverlies te verkrijgen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 6 april 2012 2:15

Wij voeden ons met de organische stoffen van ons voedsel.  Met deze stoffen wekt ons organisme de nodige energie op om de interne lichaamsmechanismen in stand te houden zodat cellen zich kunnen blijven vernieuwen. We eten dus hoofdzakelijk om ons lichaam te onderhouden - en, ons gewicht heeft invloed op onze gezondheid én op hoe we ons voelen.

Afvallen is vaak een persoonlijke keuze. Wanneer je echter meer dan tien kilogram overgewicht hebt, wordt afvallen belangrijk om de gezondheid te behouden. Zoek dus in de eerste plaats uit wat het aanbevolen gewicht is voor iemand met jouw lengte. Houd er wel rekening mee dat ieders lichaam anders is. Zo heeft iedereen een andere verhouding tussen vet en spieren. Wanneer je het gevoel hebt dat je moet afvallen voor je gezondheid, ga er dan eens met de huisarts over praten. Een dokter kan namelijk bevestigen dat je veel te zwaar bent, of kan aangeven dat je op een normaal (gezond)gewicht zit. Dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat je op een gezond gewicht komt.

Overgewicht, bijvoorbeeld, is een symptoom van welvarende samenlevingen waarin mensen overvoed zijn en te weinig beweging hebben. Maar obesitas kan ook andere oorzaken hebben zoals een disfunctionerende schildklier, verstoorde hormonenhuishouding, het syndroom van Cushing, het stoppen met roken, verkeerde eetgewoonten, te weinig slaap, allerlei eetziekten, enzovoort. Zelfs erfelijkheidsfactoren spelen een grote rol.

Het is een feit: steeds meer mensen lijden aan zwaarlijvigheid. Slechts een enkeling kan de situatie aanvaarden en voelt zich daardoor ook blijvend goed in zijn of haar vel. Voor de meeste, die er zélf mee geconfronteerd worden, kan het overgewicht als een last worden ervaren.

Maar, ga in ieder geval niet afvallen omdat je niet het gewicht hebt van jouw favoriete fotomodel, actrice, of acteur. Foto's van bekende mensen, zoals fotomodellen, zijn meestal bewerkt in Photoshop. Hierdoor lijken ze slanker - en vaak ook knapper - dan ze in werkelijkheid zijn. Ga ook niet afvallen omdat iemand een lullige opmerking maakt over jouw gewicht. Nogmaals: vooraleer (drastische) stappen te ondernemen: raadpleeg een arts.

Eenmaal een gezond, rationeel besluit genomen, kunnen gespecialiseerde dieetcentra's, afslankingkuren en vermageringsproducten jou begeleiden en psychisch ondersteunen wanneer je de kilo's onder controle wil krijgen en/of houden.

Weet ook, dat van zodra je een afslankingkuur volgt, de eerste kilo's die je verliest te wijten zijn aan vochtverlies. Mensen die daar onwetendheid over zijn, snappen dan ook niet waarom ze - van zodra ze met die kuur stoppen - bijna onmiddellijk terug enkele kilo's bijkomen.

Nota: Heb je ooit ervaringen met afslanken gehad? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan. Interessante, reclaamloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht