ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mirakel nr. 71: regisseur en MS-patiënt Nathalie Basteyns was op zoek naar een mirakel…

Nathalie Basteyns was zogezegd op zoek naar een wonder…
door Tsenne Kikke - dinsdag 20 juni 2023 16:29

Regisseur Nathalie Basteyns is naar het schijnt bekend vanwege fictiereeksen als 'Beau Séjour', 'Lost Luggage' en 'Clan', en dit jaar maakte ze een driedelige docureeks over zichzelf. Waarom?...

Wel, tien jaar geleden kreeg ze de diagnose van MS (Multiple Sclerose): een ongeneeslijke en chronische ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Ze zit ondertussen al acht jaar in een rolstoel en heeft het daar helemaal mee gehad. Ze wil weer kunnen lopen en droomt van een mirakel. Daar sta ik er voor 100% achter... Dromen mag.

Anderzijds waren de vragen waarop ik een antwoord wilde: "Wat was Nathalie's hoofdbedoeling? (1) Gewoonweg iets nieuws regisseren om de kost te verdienen? (2) Of, laten zien dat ze daadwerkelijk in een mirakel geloofde, en kijkers daardoor inspireren?..."

Vorig jaar, bijvoorbeeld, trok ze met haar vaste vriendin Kaat Beels voor een weekje naar Valencia. Toen zei ze daarover: "We vonden een aangepast hotelletje aan het strand, maar toch in de stad. Of de locatie me zal inspireren om nieuwe films te maken, weet ik nog niet, maar mijn hoofd draait continu op volle toeren. Als ik nog maar iets zie, hoor of zelfs ruik, raak ik al geïnspireerd...”

Ditmaal ging ze dan ook samen met fotografe Lieve Blancquaert en vaste verpleger Gustave Dikumueni 'op zoek naar dat mirakel'.... In Lourdes zijn er namelijk door de katholieke kerk al 70 mirakels erkend. En Nathalie wilde (met hart en ziel?) nummer 71 op haar naam kunnen schrijven. Tijdens haar tocht ontmoette ze wetenschappers, gelovigen, ervaringsdeskundigen en sceptici die haar elk vanuit hun expertise daarbij 'zouden kunnen helpen'. En jazeker: de gehele tijd kon ze het vaak niet laten om de nodige regieaanwijzingen aan te geven.

'Mirakel n° 71', een Canvas-documentairereeks, is dus het filmische verhaal van Nathalie Basteyns dat zij dan ook zelf regisseerde en monteerde. De muziek en soundtrack was van Peter Baert.

De reeks kon me niet van haar 'vroomheid' overtuigen, en dat was het spijtige eraan. Ze zat te allen tijde in haar hoofd, en nooit in de hartstreek. Ook in Lourdes zat ze er maar mechanisch bij. Het devote ontbrak. Voor mij was het overduidelijk dat zijzelf nooit écht in dat wonder geloofde. Maar, als 'entertainment' was het niet zo slecht.

Tot besluit...

De laatste beelden gaven weliswaar een totaal onverwachte ontknoping weer. Haar einddoel was in feite niet (het lelijke) Lourdes, maar (het mooie) Biarritz. Anders gezegd: 130 km verder... In elk geval heeft ze er waarschijnlijk een centje mee bijverdiend, en dat is haar - regisseur zijnde - alleszins van harte gegund.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht