ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wellness

Meestal refereert het woordje 'wellness' naar een streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Het was de arts  Halbert L. Dunn (1896 - 1975) die de term indertijd lanceerde. Ergens tijdens de jaren '50 van de vorige eeuw, maar het duurde minstens tot de beginjaren 1970 vooraleer het woordje populairder begon te worden. Wellness werd aanzien als de tegenpool van illness.

Onder de noemer ‘Wellness’ vallen dan ook ongelooflijk veel verschillende zaken. Alles wat ook maar een beetje goed voor jouw gezondheid, lichaam,en geest kan zijn, kan onder deze rubriek 'wellness' worden ingebracht. Ook ontstressen van de drukte om ons heen - eerder aanzien als een preventieve functie met als motto: 'Beter voorkomen dan genezen' - valt eronder.

Zo kan men, bijvoorbeeld, denken aan een saunabezoek, mediteren, massage, yoga, aromatherapie,  et cetera, et cetera. De lijst is ellenlang.

Ook zijn er de zogenaamde Wellnessresorts en de Thermen, waar je zeer vele dingen onder één dak kunt aantreffen; dingen, zoals sauna’s, een Turks stoombad, een scrubtempel, een oosters badhuis, zonnebanken, een zwembad, stoombaden, een lichttherapieruimte, een kuurruimte, een restaurant, een buiten sauna, een zoutwater- of kneippbad, een ligweide, een jacuzzi, whirpool, noem maar op.

Aan gezondheidstoerisme doen is in wezen niets nieuws. Reeds ten tijde van de Oude Romeinen en in de Griekse Oudheid was er al sprake van plaatsen met een aantrekkingskracht vanwege hun (vermeende) geneeskrachtige eigenschappen.

Het waren vooral de Romeinen die de badcultuur tot grote bloei brachten. In Rome genoten de Thermen van Diocletianus en Caracalla  grote bekendheid. Onder Romeins bestuur werden in steden als Aken, Trier, Baden-Baden en Bath al thermen gebouwd, waarbij gebruikgemaakt werd van ter plaatse aanwezige geneeskrachtige bronnen.

Daarnaast heb je nog wellness producten die men dan zelf in een wellnesszaak kan aankopen, allen bedoeld voor één en hetzelfde doel: jezelf goed voelen in je eigen lichaam.

Organisaties gespecialiseerd in wellness


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in wellness op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht