ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Schoonheidsverzorging heeft meestal betrekking op het uiterlijke

Schoonheidsverzorging wordt toegepast door gekwalificeerde schoonheidsspecialisten.
door Tsenne Kikke - zaterdag 20 juli 2013 3:07

Schoonheidsverzorging kan zowel op het innerlijke als op het uiterlijke van de mens van toepassing zijn. Maar, wat het innerlijke betreft, lijkt alles er op te wijzen dat de westerse mens geen idee heeft van wat het precies inhoudt. In het Boeddhisme, bijvoorbeeld wordt er naar Deugden verwezen, en in het Christendom naar de Tien Geboden, die in wezen geen Verboden zijn.

In onze gewesten wordt dan ook duizendmaal meer aandacht besteed aan uiterlijke schoonheidsverzorging, niet enkel bij leven, maar zelfs nadat iemand gestorven is. De dodenwake is dan ook een moment waarop men de opgetutte overledene kan begroeten en de familie kan samenkomen om afscheid te nemen van het stoffelijke overschot.

Zelfs als het echte vertrouwen ontbreekt geeft een stralende schoonheid meer zelfvertrouwen. Ook voelt men zich lekkerder in het vel van zodra men er uiterlijk goed uitziet. Meestal behandelen vrouwen zichzelf, maar soms heeft men de hulp nodig van specialisten in het vak.

Schoonheidssalons worden door schoonheidsspecialisten uitgebaat, waarvan het merendeel over een erkend diploma beschikt en over een eigen specialisme. Zo kan men bij het ene schoonheidssalon terecht voor visagie en pedicure en/of manicure, en bij de andere voor een permanente make-up.

Voorbeelden van behandelingen, die men in een schoonheidssalon kan ondergaan, zijn onder andere:

- een gezichtsbehandeling, die reiniging, een dieptereiniging, het verwijderen van acne en milia, het opleggen van een masker, een lichaams- of gezichtsmassage, et cetera, kan inhouden, allemaal afhankelijk van het huidtype;

- aromatherapie, waarbij gebruikt wordt gemaakt van etherische oliën;

- diverse massages, waaronder klassieke massage, hydromassage, reiki, shiatsu, en zo meer. Ook zijn zonnebanken nog volop in trek.

- ontharen: harsen van benen, bovenlip, bikinilijn, armen, oksels;

- wenkbrauwen epileren, en verven van wimpers en wenkbrauwen;

- hand- en voetverzorging: nagels vijlen, knippen, schoonmaken, lakken, valse nagels laten aanbrengen, een voetbad nemen, en een hand- en voetmassage ondergaan;

- een make-up: een dag-, avond-, of gelegenheidsmake-up, meestal uitgevoerd door een visagiste.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met schoonheidsverzorging? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht