ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Natuurgeneeswijzen

Natuurgeneeswijzen is een verzamelnaam voor een heel spectrum van alternatieve geneeswijzen, die beogen de natuurlijke tendens van het lichaam - voor zover nog mogelijk - tot zelfgenezing te activeren en die zich bij voorkeur bedienen van methoden en middelen die in de natuur voorkomen.

Het zijn geneeswijzen, die zich richten op de gehele mens en niet enkel en alleen op de zieke delen of de ziekteverwekkers. Het zelfgenezend vermogen van de mens staat centraal evenals de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

In de visie van de natuurgeneeswijze zijn ziektesymptomen soms nuttige reacties, die kunnen duiden op zelfbeschermende en zelfgenezende processen. Symptomen zijn in het algemeen beelden, ziektebeelden, die verandering afdwingen.

De behandeling heeft als doel deze processen te stimuleren, te prikkelen, te ondersteunen, en in goede banen te leiden. Omdat deze natuurlijke processen zo belangrijk worden gevonden, gebruiken de natuurgeneeswijzen uitsluitend natuurlijke middelen en therapieën.

Gangbare hulpmiddelen zijn geneeskrachtige kruiden, biologische en homeopathische geneesmiddelen, acupunctuur, en zo meer, eventueel aangevuld met fysiotherapie en met allerlei vormen van lichamelijke oefeningen zoals ch'i kung of qigong, qihuna, tai chi, ademtherapie, werken aan een natuurlijke levensstijl alsmede het nuttigen van natuurlijke voeding en het innemen van bepaalde voedingssupplementen.

Kortom: de methoden die kunnen worden aangewend, zijn legio.

Organisaties gespecialiseerd in natuurgeneeswijzen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in natuurgeneeswijzen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht