ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Koffiedikkijken

Mogelijk ook bekend als koffiediklezen. Iemand die koffiedikkijken beoefent is een koffiediklezer.

Koffiedikkijken is een vorm van Tasseografie, ontstaan in de 17e eeuw, waarbij aan de hand van achtergebleven koffiedik waarzeggerij wordt bedreven.

Tasseografie is een zeer oude vorm van waarzeggerij. Hierbij drinkt de cliënt eerst een kop Turkse koffie, Griekse koffie, of thee waarin de theebladen los zitten - en dus niet in een theezakje, bijvoorbeeld, waarna de waarzegger aan de hand van het achtergebleven koffiedik, of de overgebleven theeblaadjes, naar het schijnt de toekomst van de persoon kan voorspellen.
 
Na het drinken van de koffie gaat de waarzegger het achtergebleven patroon in het koffiedik interpreteren. Soms wordt de cliënt gevraagd om – nadat de koffie is opgedronken - eerst nog het kopje op het schoteltje dat eronder staat om te draaien, en met de omgedraaide kop driemaal in de richting van de wijzers van de klok te roteren. Dan neemt de waarzegger het kopje vast en interpreteert het achtergebleven patroon, zoals op onderstaande foto te zien is.

Ook kan gebruik gemaakt worden van een kop of schotel waarop afbeeldingen staan van bijvoorbeeld de dierenriem, speelkaarten of andere symbolen. Enkel en alleen de afbeeldingen, die niet met koffiedik bedekt zijn, zijn dan op de cliënt van toepassing.

Organisaties gespecialiseerd in koffiedikkijken


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in koffiedikkijken op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht