ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Koffiediklezer

Een Koffiediklezer voorspelt iemands toekomsr door in koffiedik te kijken. Koffiedikkijken is een vorm van Tasseografie, ontstaan in de 17e eeuw, dat door waarzeggers nog altijd wordt gebruikt. Aan de hand van achtergebleven koffiedik wordt de waarzeggerij bedreven.

Tasseografie is dus een zeer oude vorm van waarzeggerij. Hierbij drinkt de cliënt eerst een kop Turkse koffie, of thee, waarna de koffiediklezer, aan de hand van het achtergebleven koffiedik of de overgebleven theeblaadjes, de toekomst van de persoon kan voorspellen.
 
Na het drinken van de koffie gaat de koffiediklezer het achtergebleven patroon in het koffiedik interpreteren. Soms wordt de cliënt gevraagd om – nadat de koffie is opgedronken - eerst nog het kopje op het schoteltje dat eronder staat om te draaien, en met de omgedraaide kop driemaal in de richting van de wijzers van de klok rond te draaien. Dan neemt de waarzegger het kopje vast en interpreteert het achtergebleven patroon, zoals op onderstaande foto te zien is.

Ook kan gebruik gemaakt worden van een kop of schotel waarop afbeeldingen staan van bijvoorbeeld de dierenriem, speelkaarten of andere symbolen. De afbeeldingen die niet met koffiedik bedekt zijn, zijn op de cliënt van toepassing.
 

Organisaties geregistreerd als koffiediklezer


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als koffiediklezer op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht