ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Helderziende

Een helderziende is een paragnost, die zijn/haar zogenaamde ‘derde oog’ heeft ontwikkeld en, bijvoorbeeld, gebeurtenissen ziet, die zich op een andere plaats of in een andere tijd voordoen. Een helderziende ziet dus in beelden; beelden, afkomstig uit het verleden, uit het heden, en uit de toekomst.

De helderziende denkt daarbij zaken te weten, die binnen de normale zintuiglijke waarnemingen niet mogelijk zijn. Zo beweert die persoon, bijvoorbeeld, gedachten, gevoelens, herinneringen, of visualisaties van andere persoon, of groep, via beeldentaal te kunnen opvangen, zonder dat hij een voorwerp vasthoudt dat moet aangevoeld worden. Heeft hij dat wel nodig, dan wordt hij eerder een ‘psychometrist’, of 'psychoscopist' genoemd.

Een psychometrist ziet ook wel beelden, maar via het aanvoelen van een voorwerp. Om die redenis een psychometrist geen helderziende, maar een heldervoelende. Hij doet aan heldervoelendheid, hetgeen dan weer iets anders is dan helderhorendheid, bijvoorbeeld.

Helderzienden zien in beelden, en die beelden kunnen natuurlijk ook symbolen zijn. Sommige helderzienden beweren aura’s te kunnen zien; anderen, zien dan weer aura’s en de kleurrijke chakra’s; weer anderen, zien energetische velden die het menselijke lichaam omgeven, of ze krijgen visionaire beelden door. Het is een feit: het is niet omdat blinden geen kleuren zien dat kleuren niet bestaan.

Om meer info over ‘helderziendheid’ te verkrijgen, ga dan even naar het thema ‘paragnost’.

Organisaties geregistreerd als helderziende


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als helderziende op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht