ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Fosfenisme

Fosfenisme is een geheel van technieken die door Franse Dr. Francis Lefebure in de jaren '70 van vorige eeuw werden ontwikkeld, die tot doel hebben de hersencapaciteiten te vergroten dankzij een methode die op fysiologische reacties gebaseerd is, namelijk: 'fosfenen', ook wel 'Kleurlichtschijven' genoemd.

Dit zijn gekleurde lichtvlekken, die drie minuten lang zichtbaar worden in het donker, nadat men een bepaalde tijd in een lichtgevende bron heeft gekeken.

Sinds duizenden jaren, worden in talrijke tradities en initiatiescholen met het hoofd slingerbewegingen uitgevoerd om het ontwaken van het bewustzijn tot stand te brengen.

In 1959, heeft Dr. Lefebure een Indonesische wijze ontmoet, die hem een nieuwe manier toonde om bepaalde schommelbewegingen met het hoofd uit te voeren. Arthème Galip was zijn naam, een Zoroaster-aanhanger.

Tijdens het oproepen van een fosfeen heeft Dr. Lefebure lichaam- of hoofdbewegingen uitgevoerd en verschillende snelheden uitgetest. Hij kwam tot de bevinding dat slechts één specifiek ritme van toepassing is. Hij noemde dit 'het ritme van 2 seconden'.

Dankzij de werkzaamheden van de ondertussen overleden Dr. Lefebure, worden de archaïsche inwijdingen uit de Oudheid vervangen door technieken die op de meest elementaire wetten van de hersenfysiologie zijn gebaseerd.

  • Bij kinderen van een tiental jaren is de verbetering van de schoolresultaten dikwijls waar te nemen na één maand dagelijks oefenen, tien minuten 's morgens en 's avonds.
  • Kinderen met dyslexie lezen normaal na drie maanden en zelfs beter dan het gemiddelde van hun leeftijd.
  • De praktijk van fosfenisme beïnvloedt eveneens het karakter: in families waar de kinderen veel ruzie maakten was er een betere verstandhouding.
  • De invloed van het fosfenisch mengen op de slaap is merkwaardig; dikwijls werd slapeloosheid overwonnen, de dromen worden kleurrijker en bewuster. Oudere personen bekomen een cerebrale verjonging.
  • De invloed op het zicht is zeer gunstig onder voorbehoud dat de belichtingsnormen die wordt vermeld in acht genomen worden; normen, bepaald door een ondervinding van veertig jaren op duizenden gevallen.
  • Het gebruik van de zon is zonder gevaar en zelfs zeer efficiënt, zowel cerebraal als voor de gezondheid van de ogen indien er rekening gehouden wordt met de vermelde voorzorgsmaatregelen.

In België kan je de gehele techniek bij de vzw DIMschool aanleren.

 

Organisaties gespecialiseerd in fosfenisme


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens - (Niel, )
School voor Ontwikkeling van De Innerlijke Mens stelt zich tot doel, buiten elke politieke of religieuze strekking, om de achtergronden van het leven op aarde, het wezen van de mens en zijn plaats in de kosmos te bestuderen.
School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens - (Niel, )
School voor Ontwikkeling van De Innerlijke Mens stelt zich tot doel, buiten elke politieke of religieuze strekking, om de achtergronden van het leven op aarde, het wezen van de mens en zijn plaats in de kosmos te bestuderen.
  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in fosfenisme op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht