ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Drukpunctuur

Mogelijk ook bekend als acupressie, acupressuur, digipressuur, digitopressie, digitopressuur, digitopunctuur of vingerdruk.

De acupressuur berust op een energetische opvatting van het leven en de gezondheid. We zijn gezond wanneer de energie vrij door het lichaam stroomt. Maar zodra de circulatie van die energie wordt gehinderd, vertraagt of zelfs geblokkeerd, lijdt het organisme en kunnen zich ziekten ontwikkelen.

Het stimuleren van bepaalde punten van het lichaam zou blokkades opheffen en de genezing bevorderen. Dit is wat acupunctuur doet met naalden. Net als deze behandelwijze behoort acupressuur tot de manuele therapieën van de traditionele Chinese geneeskunde en heeft talloze punten gemeen met shiatsu, do-in en Jin Shin Do.

Het is een eenvoudige methode, zogezegd eerstelijns, wat inhoudt dat er geen materiaal nodig is en ze overal en op elk moment kan worden toegepast. Stoelmassage is hiervan een mooi voorbeeld.

Deze eenvoud heeft ook een keerzijde: acupressuur helpt alleen bij eenvoudige, tijdelijke problemen. Over het algemeen moet het regelmatig worden herhaald, of worden gecombineerd met een andere therapie, zoals fytotherapie, homeopathie, en zo meer.

Organisaties gespecialiseerd in drukpunctuur


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in drukpunctuur op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht