ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bedrijfsmassage: ideaal om werkstress tegen te gaan

Bedrijfsmassage verwijst meestal naar stoelmassage, oftewel drukpuntmassage, ook shiatsu genoemd, en het wordt dan ook meestal op locatie van het bedrijf zélf gegeven.
door Tsenne Kikke - zondag 13 mei 2012 2:17

Bedrijfsmassage verwijst in de meeste gevallen naar stoelmassage, oftewel drukpuntmassage - ook wel shiatsu genoemd, en worden dan ook meestal op locatie van het bedrijf zélf gegeven. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van speciale ergonomische stoelen. In zo'n sessie worden niet alleen nek en schouders, maar ook de armen, de rug en het hoofd behandeld. Zwangere vrouwen worden speciaal behandeld en men hoeft zich niet te ontkleden.

Tarieven hangen af van de verplaatsingskosten, de duurtijd, de frequentie en van het aantal deelnemers.Men gaat uit van het idee dat mensen belangrijker zijn dan de machines en de apparatuur die door hen worden bediend.

Voorbeelden hiervan, onder andere, zijn naar het schijnt: een gereduceerd ziekteverzuim en een vermindering van stress en pijnklachten. Ook worden innerlijke blokkades verwijderd, men wordt zich meer bewust van verkeerde lichaamshoudingen, het voorkomt beroepsziektes, zoals RSI, hoofdpijn, burn-out, spierpijnen en werkstress. De stoelmassage vitaliseert zowel lichaam als geest, het bevordert het concentratie- en prestatievermogen en het is bevorderlijk voor de werksfeer.

Het is een vaststaand feit dat in de huidige bedrijfswereld stress niet meer weg te denken is en dat diezelfde stress veelal de bron is van een verhoogd ziekteverzuim.

Om deze reden is 'Voorkomen, is beter dan genezen' het hoofdmotto van een verkwikkende bedrijfsmassage, gebaseerd op TQC, Total Quality Control, waarbij elke medewerker gezien wordt als een belangrijk deel van het geheel: van topmanagement, tot leden van de kuisploeg.

Elke persoon is een belangrijke schakel in het bedrijf en de ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel. Door aandacht te besteden aan elke persoon worden de prestaties van het geheel drastisch verbetert. Bovendien ervaart elke persoon zijn, of haar, belangrijkheid in het bedrijf en wordt het accent automatisch gelegd op 'motiverend teamwerk'.

Ander goed nieuws: het is bovendien voor 100% fiscaal aftrekbaar.

Nota: Heb je zélf ervaringen met een bedrijfsmassage gehad? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan. Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht