ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cranio-Sacraaltherapie

Cranio-sacraal therapie berust op manipulaties van het zogenaamde craniosacrale systeem.

Het craniosacrale systeem is een onlangs ontdekt fysiologisch systeem dat in ieder van ons aanwezig is. Het wordt omsloten door de botten en vliezen van de schedel en het ruggemerg. Het systeem begint binnen de schedel (het craniale deel) en strekt zich uit tot het bekken (het sacrale deel). Daarbinnen circuleert de hersenvloeistof in een bepaald ritme, dat overal aan het lichaam waargenomen kan worden door de gevoelige therapeut. Deze corrigeert verminderde beweging of een disbalans in het functioneren van dit systeem. Een disbalans kan ontstaan door bijvoorbeeld een lichamelijk of psychisch trauma, ziekten, ontstekingen, stress, emotionele blokkades. Het toepassingsgebied is dan ook zeer breed: hoofdpijn en migraine, spanningsklachten, geboortetrauma, psychosomatische klachten, chronische pijn en vermoeidheid.

Cranio-Sacraal Therapie is een holistische therapie dat volgens de beoefenaars ervan stimulerend werkt op het zelfhelend en zelfregulerend vermogen van de cliënt en een impuls geeft aan het proces van heelworden en bewustwording.

De grondlegger van de Cranio-Sacraal Therapie is John Upledger, osteopatisch arts en chirurg.

Organisaties gespecialiseerd in cranio-sacraaltherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in cranio-sacraaltherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht