ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Chromotherapie

Mogelijk ook bekend als kleurentherapie.

Chromotherapie, of kleurentherapie, berust op het principe - een principe, voortgekomen uit bepaalde traditionele geneeswijzen - dat kleuren, organen, vitale functies en energie met elkaar in verband staan én op de idee dat elke kleur een energetische kracht is die een specifieke invloed heeft op het lichaam, de emoties en de geest. De vibraties die de kleuren uitzenden, zouden het organisme kunnen stimuleren, het algehele welzijn beïnvloeden en zelfs een helende uitwerking kunnen hebben.

Elke kleur is een lichtgolf met een specifieke lengte, die trilt op een bepaalde frequentie. Volgens de kleurentherapie beïnvloeden deze trillingen de cellen en organen. De kleur rood, bijvoorbeeld, versnelt de bloedsomloop.

Door de trilling komt het organisme - onder leiding van de hersenen - in actie om een aandoening (1) te verlichten, (2) door een te zwakke energie te versterken - of, (3) door overtollige energie te temperen.

De werking van de kleur kan wat vaag zijn - in een omgeving met een bepaalde kleur zal die continu inwerken op het innerlijke evenwicht, de emoties - of, rechtstreeks op een meer therapeutische manier inwerken. In het laatste geval wordt een straal van een bepaalde kleur gericht op het hele lichaam, een aangedaan orgaan, of gericht op welbepaalde energiepunten zoals, bijvoorbeeld, op  de oren, voeten, handen of op de acupunctuurmeridianen, die op hun beurt de informatie overbrengen naar het aangedane orgaan. Dit wordt ook kleurreflexologie genoemd.

De kleuren zouden de aanmaak bevorderen van hormonen, die nodig zijn voor de harmonie van het lichaam. Zo verzachten ze bepaalde stoornissen ten gevolge van ziekte of een ongezonde leefwijze.

 

Organisaties gespecialiseerd in chromotherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in chromotherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht