ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bocam Chi

De Bocam Chi therapie is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en is er op gericht om te onderzoeken waar de energetische disbalans(en) zit(ten) en om de cliënt in staat te stellen het innerlijke evenwicht te herstellen.

Het belangrijkste principe bij Bocam Chi therapie is dat het zelfhelende vermogen van de cliënt wordt aangesproken. De Chinese gezondheidsdeskundige ondersteunt de cliënt in dat proces.

Deze therapie is naar het schijnt geschikt voor alle psychosomatische klachten waar wij allemaal, door de hoge maatschappelijke druk mee te maken hebben.

De B staat voor bewegingsleer en dan met name de Chinese bewegingsleer Tai Chi en Qigong. De oefeningen zijn specifieke en aangepast aan het individu.

De Chinese bewegingsleer zou zowel preventief als herstellend werken. Het is een belangrijke ondersteuning bij het tegengaan of verminderen van de ontstane chronische klachten zoals reumatische klachten, klachten van het gehele bewegingsapparaat, vooral hals- schouderklachten (werkhouding, spanning, stress), bekkengebied, rug- en heupklachten, enzovoorts.

De O staat voor ontspanningstechnieken. De TCG gaat uit van de holistische mens, dus zowel lichaam als geest. Ben je gespannen dan kan de energie niet doorstromen. Je krijgt blokkades wat invloed heeft op je gehele doen en laten. Je leert om de spanning uit jezelf te halen zodat je deze ook in je werk of thuissituatie kunt gebruiken.

De C staat voor concentratie en coördinatie oefeningen. Hierdoor verbetert de balans.  De bewegingen worden gedaan op een langzame, vloeiende wijze, bewust en met aandacht, tijd nemend voor jezelf.

De A staat voor de ademhaling. De ademhaling is de brug tussen lichaam en geest. Door het langzaam geconcentreerd bewegen op een ontspannen manier gaat je ademhaling rustig door je middenrif naar de buik. Een goede buikademhaling is van essentieel belang daar deze de motor is van de qi. Dus ook voor mensen met astmatische klachten, hyperventileren, en dergelijke, is Qigong en Tai Chi geschikt.

De M staat voor manuele technieken. Denk hierbij aan massage, acupressuur, magneetherapie, moxabehandeling, voedingsadvies, en dergelijke meer.

Organisaties gespecialiseerd in bocam chi


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in bocam chi op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht