ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Banki

Banki, het meervoud van 'banka' dat 'potje', of 'blikje' betekent, is een traditionele Russische geneeswijze toegepast bij klachten als spierpijn, rugpijn, verkoudheid, et cetera.

Een banka is een glazen object dat doet denken aan een elektriciteitslampje maar dan veel dikker glas heeft. Met een vlam, bijvoorbeeld afkomstig van een aansteker - maar liefst groter - wordt de zuurstof uit de banka verwijderd waarna ze direct op de huid wordt geplaatst. In de kracht die de banka dan op de huid uitoefent, zit de kern van de behandeling. Het is zeer ontspannend. Er worden zo'n 10-15 banki per keer gebruikt. Ze worden meestal op de rug of de borst gezet. De patiënt moet zo'n 15 à 20 minuten blijven liggen.

De behandeling is pijnloos indien het op de juiste manier wordt uitgevoerd. De banki laten vaak donkere kringen achter die vanzelf weer weggaan. Als je de banki te lang laat zitten, kunnen er wel degelijk lichte brandwonden en blaren ontstaan. Daarom is het meer dan verstandig dat de tijd in de gaten wordt gehouden.

In wezen is banki dus gelijk aan cupping uit de Traditionele Chinese geneeskunde.

Bron: Wikipedia

Organisaties gespecialiseerd in banki


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in banki op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht