ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Auriculotherapie

Mogelijk ook bekend als ooracupunctuur. Iemand die auriculotherapie beoefent is een acupuncturist.

Auriculotherapie wordt ook wel eens ooracupunctuur genoemd. Alhoewel de benaming ooracupunctuur voor deze behandelmethode niet geheel juist is, geeft zij wel de kern van de therapie weer. Het principe van de ooracupunctuur is het herstellen en genezen met de oorschelp als werkterrein. Medisch spreekt men van auriculotherapie (auricula=oor, therapie=behandeling).

Auriculotherapie is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. De oorsprong is Chinees, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie heeft gemaakt van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. Auriculotherapie dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire en snelle resultaten.

Op de oorschelp vindt men een projectie van het gehele lichaam. Het gemakkelijkst kan men de projectie onthouden wanneer men een op zijn kop staande foetus geprojecteerd denkt op de oorschelp. Op deze wijze kan men elk onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp terugvinden. Op de oorschelp kunnen ongeveer 360 reflexzones worden vastgesteld. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meer reflexzones in de oorschelp.

Organisaties gespecialiseerd in auriculotherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in auriculotherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!

Blogposts over auriculotherapie


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht