ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ooracupunctuur vermindert migraine meteen

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zaterdag 7 januari 2012 5:12

Gianni Allais en Marco Romoli, twee Italiaanse acupuncturisten verbonden aan de universiteit van Turijn, vonden samen met enkele collega’s een diagnostische procedure om de contactpunten op het oor te identificeren die het snelst hoofdpijn verminderen. Slechts een naaldcontact van enkele seconden was voldoende voor onmiddellijke pijnvermindering. De acupuncturisten zagen bovendien dat andere contactpunten op het oor veel minder snel werken.

De artsen hebben dit verder uitgetest bij 94 vrouwen. Men behandelde hen op het moment dat ze een migraineaanval doormaakten. Al na tien minuten was de pijn, dankzij ooracupunctuur - ook auriculotherapie genoemd - sterk verminderd door de juiste contactpunten te gebruiken. Punctie van de 'foutieve' contactpunten gaf nauwelijks pijnvermindering.

De studie geeft dus aan dat de contactpunten inderdaad een klinische betekenis kunnen hebben. Wél dient men te weten om welke punten het precies gaat - en, naar het schijnt - worden die niet allemaal in de studieboeken vermeld ...

Wijzelf zullen trachten om er meer informatie over te verkrijgen. Ondertussen zijn we blij te lezen dat sommige specialisten het bewijs zouden kunnen leveren dat de resultaten van acupunctuur véél meer zijn dan het gevolg van het placebo-effect.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht