ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Aromatherapie

Aromatherapie behoort tot de fytotherapie, een geneeswijze, op basis van planten. Ze is gebaseerd op het gebruik van etherische olie, een concentraat van natuurlijke plantenaroma's, verkregen door distillatie. Deze therapie moet vooral met beleid worden toegepast, omdat etherische oliën in wezen zeer actieve en potentieel gevaarlijke giftige stoffen zijn.

In de aromatherapie bestaan er geen vaste regels en gebruikt men de vluchtige, aromatische natuurlijke moleculen van bepaalde planten. Alle delen van aromatische planten (blad, hout, schors, bloem, stengel, enzovoorts) produceren in zeer zwakke hoeveelheden aromatische stoffen. Deze worden aan de klieren van de planten onttrokken via een distillatieproces met waterdamp. De etherische oliën zijn het product van dat proces.

Ondanks de naam 'oliën' bevatten de etherische oliën geen vet. Wel zijn ze oplosbaar in vet, dat wil zeggen: in olie, waardoor ze goed kunnen worden geabsorbeerd door de huid en het slijmvlies.


Essentiële oliën die op de huid ingesmeerd worden, verlagen de bloeddruk en het hartritme sterker dan gewone massageolie. Ze werken ook kalmerend en relaxerend. Dat bleek uit een Thaïse studie waar een mengsel van lavendel- en bergamotolie op de huid van veertig proefpersonen ingesmeerd werd.

Organisaties gespecialiseerd in aromatherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in aromatherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht