ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Inzichten: over de ontstaansgeschiedenis van ons gevoelsleven - Karl Deisseroth

Een baanbrekende rondleiding door de menselijke geest die de biologische aard van onze innerlijke werelden en emoties belicht.
door Tsenne Kikke - vrijdag 27 augustus 2021 3:46

'Inzichten' van Karl Deisseroth, de winnaar van de Heinekenprijs voor de Geneeskunde 2020, toont de fysieke en biologische oorsprong van onze emoties en laat zien hoe we die beter kunnen begrijpen.  

In dit boek verkent psychiater Karl Deisseroth de biologische en evolutionaire oorsprong van menselijke emoties aan de hand van aangrijpende klinische verhalen uit zijn praktijk.

Een jonge vrouw met een eetstoornis onthult hoe de geest kan rebelleren tegen de meest primitieve menselijke drijfveren, honger en dorst; een oudere man, depressief en dement, laat zien hoe mensen evolueerden om vreugde en het gemis daaraan te voelen; een eenzame Oeigoerse vrouw toont ons het belang van warme sociale banden.

Deisseroth ontvouwt op invoelende wijze en in poëtische bewoordingen het grotere verhaal van de biologische oorsprong van onze emoties en laat zien hoe we die beter kunnen begrijpen. De verhalen werpen een fascinerend licht op het zelf en de manieren waarop dat soms breekt.

'Inzichten' is een adembenemend, baanbrekend meesterwerk dat een fundamenteel nieuw inzicht biedt in de oorsprong van ons gevoelsleven.

- Karl Deisseroth is hoogleraar bio-engineering en psychiatrie aan Stanford University. Ook behandelt hij patiënten met stemmingsstoornissen en autisme. Hij won tientallen prijzen voor fundamenteel onderzoek, waaronder de Kyotoprijs en de Heinekenprijs voor de Geneeskunde. Deisseroth heeft vijf kinderen.

- 'Zoals de telescoop van Galileo de onmetelijkheid van de ruimte opende, zo onthult Deisseroth hoe weinig we weten over onze hersenen.' – The New Yorker

- 'Deisseroth bewijst dat hij een betoverende schrijver is die de innerlijke gevoelens van de mens prachtig verbindt met diepe inzichten uit de moderne psychiatrie.' – Robert Lefkowitz, Nobelprijswinnaar.

Een baanbrekende rondleiding door de menselijke geest die de biologische aard van onze innerlijke werelden en emoties belicht.

Het boek aankopen via Bol.com? Of, er een uittreksel uit lezen? Klik op deze link!

Hoe optogenetica een dieper begrip van de hersenen prijsgeeft...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht