ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: In België steeg het aantal besmettingen met bijna 40 procent

Moeten we ons zorgen maken over snellere stijging besmettingen?
door Tsenne Kikke - zondag 13 september 2020 14:28

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636. Dat is een stijging met 38 procent tegenover de week voordien. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 92.478 gevallen.

Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal coronabesmettingen een stijging. De laatste dagcijfers, van maandag en dinsdag, tonen een hoog aantal besmettingen: maandag werden 900 nieuwe gevallen gemeld, dinsdag 797. Dat is vergelijkbaar met de piek van de tweede golf, op 10 augustus. Toen werden 873 besmettingen gemeld op één dag.

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt met meer dan 50 procent. De voorbije week werden elke dag gemiddeld 27 patiënten opgenomen. Op 12 september werden 260 ziekenhuisbedden ingenomen door COVID-19-patiënten. Daarvan liggen er 68 op intensieve zorgen: 28 procent meer dan een week eerder. In totaal zijn er in ons land 19.273 opgenomen wegens COVID-19. Het aantal doden blijft wel nog licht dalen. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 9.923. In België zijn er momenteel 67 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners.

Het aantal infecties stijgt in alle provincies, behalve in Limburg, Luxemburg en Namen. Het reproductiegetal ligt het hoogst in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

In absolute aantallen blijft het Brussels Gewest echter koploper, met 151 nieuwe besmettingen in de afgelopen week, een toename met 22 procent in vergelijking met de week ervoor.

Het op één na hoogste aantal nieuwe gevallen werd in de provincie Antwerpen vastgesteld: 106 in de afgelopen zeven dagen: een stijging van 29 procent.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht