ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarover ging de The Matrix-trilogie eigenlijk?…

‘The Matrix’-regisseur bevestigde fantheorieën: “Trilogie gaat eigenlijk over transseksualiteit”
door Tsenne Kikke - woensdag 12 augustus 2020 3:40

'The Matrix ...: een film die gaat over het idee dat de gehele wereldbevolking in een computersimulatie leeft, die jaren geleden werd opgezet toen machines aan de macht kwamen. In de film wordt Neo (Keanu Reeves) wakker met het besef dat hij zijn hele leven al in zo'n computersimulatie leeft. Zijn fysieke lichaam wordt, samen met de rest van het menselijk ras, gebruikt als energiebron voor buitenaardse wezens.

Die film werd een waarachtig succes, dat resulteerde in twee vervolgen die beiden in 2003 uitkwamen, zijnde: 'The Matrix Reloaded' en 'The Matrix Revolutions'. Ze waren - financieel gezien - eveneens een groot succes, maar werden gematigder ontvangen door filmcritici.

Nog een andere 'maar'...

..."The Matrix gaat in wezen over transseksualiteit," verklaarde de transgendervrouw Lilly Wachowski aan Netflix.

Oeps! Ikzelf sta er versteld van; versteld, omdat ik daarvan indertijd geen sikkepit had opgemerkt. Wel iets totaal anders; een iets, waarover Lilly nooit melding maakte. Gek, hé! :-)

Vlak nadat in 2003 'The Matrix Revolutions' uitkwam trad Lana Wachowski voor het eerst regelmatig gekleed als vrouw in het openbaar. In die tijd verwierp ze ook al regelmatig haar oude naam 'Larry'. Begin 2016 gaf ook Lilly aan een transvrouw te zijn en haar oude naam 'Andy' te hebben vervangen door Lilly.

Lana Wachowski (geboren als Laurence Larry Wachowski in Chicago, 21 juni 1965) en Lilly Wachowski (geboren als Andrew Andy Wachowski in Chicago, 29 december 1967) zijn dus twee zussen, bekend van hun regie- en schrijfwerk voor films. Ze waren samen, onder andere, verantwoordelijk voor de sciencefictionfilms van 'The Matrix' en 'V for Vendetta'. Ook schreven ze al in 1993 twee strips voor Marvel, namelijk: 'Shaolin Cowboy' en 'Doc Frankenstein'.

Het eerste deel in de ‘The Matrix’-trilogie verscheen in de bioscoop in 1999, maar toen was de wereld volgens Wachowski nog niet klaar voor een allegorisch verhaal over transseksuelen. Momenteel zijn de opnames aan de gang voor een vierde deel in de filmreeks. De release ervan is voorzien voor 2022 en zal enkel door Lana Wachowski worden geregisseerd. Ik veronderstel dat er veel trangenderisme in zal voorkomen, om haar 'geleden schade' in te halen. :-)

Verlangen naar transformatie

Volgens haar laat het personage van Switch (Belinda McGlory) – een bemanningslid op de Zion-hoovercraft – zien waar de makers op wilden focussen. In het oorspronkelijke script van The Matrix-film veranderde Switch van geslacht. Daarom de naam 'Switch'. In de echte wereld was Switch mannelijk van geslacht, en in de Matrix werd ze vrouwelijk. “Heel het Matrix-gedoe ging over het verlangen naar transformatie, maar we hebben dat onderwerp nooit openlijk kunnen aansnijden.”

Maar de regisseur zei daarbij dat de films altijd 'betekenisvol' zijn geweest voor transgenders. "Ze komen naar me toe en zeggen me dat de films hun leven hebben gered. Ik ben dankbaar dat ik hen een touw kan gooien om ze te helpen op hun reis."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht