ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Alleen zijn, is niet gelijk aan eenzaam zijn

Er zijn mensen , die in zichzelf een soort van innerlijke leegte voelen. Ken je zo iemand?
door Tsenne Kikke - maandag 17 februari 2020 19:27

In onze huidige 'moderne' maatschappij worden zeer veel mensen geconfronteerd met hun eigen, innerlijke leegte. Zo ken ik mensen, die in hun wagen altijd de radio moeten hebben opstaan, omdat ze dan misschien het gevoel krijgen dat ze 'verbonden zijn met de buitenwereld' - en zich niet zo eenzaam of verdrietig voelen. Ook moeten ze dan, van zodra ze in een leeg huis thuiskomen, de radio of de tv onmiddelijk opzetten, om de stilte te verbreken. Als er iemand thuis is, zoals de partner, de kinderen, de papegaai, de goudvis, of de kat of hond, bijvoorbeeld, dan veranderen de zaken, en voelen ze zich niet zo eenzaam.

Een mobieltje is tegenwoordig ook zoiets waarmee mensen graag willen spelen, net als met iPads. Ze hebben het altijd in hun buurt. Van zodra er een boodschapje binnenkomt, moeten ze er automatisch naar kijken, zelfs indien ze van een film, of van een gesprek, aan het 'genieten' zijn. En, als ze zich eenzaam en verlaten voelen, dan volgen ze hun instinctieve drang om enkele berichtjes naar anderen te verzenden. Ook Facebook, Twitter, en consoorten, spelen op een linkse manier op die aandrang in, met als enige doel: zoveel mogelijk informatie over de persoon verzamelen.

Ikzelf heb reeds enkele jaren geleden mijn Facebook ietwat drastisch opgekuist. Maar sommige mensen heb ik er laten instaan, gewoonweg omdat ik me moreel verplicht voelde hen er niet uit te verwijderen - of, omdat ik er een échte, sterke band mee heb. Ik denk dat er nu nog een 8-tal 'vrienden' opstaan.

Ikzelf ben graag alleen, en voel me nooit eenzaam. Nooit, is nooit. Ik heb dus geen andere mensen, of dingen nodig om iets in mezelf op te vullen. Toch begrijp ik dat het zo niet altijd met anderen is gesteld. Zeer veel mensen kunnen, bijvoorbeeld, niet alleen wonen, en hebben dus altijd iemand in de onmiddellijke buurt nodig, waardoor ze zich automatisch afhankelijk maken. Sommigen onder hen trekken zich weleens graag in een kamer terug, ... zolang ze maar weten dat er iemand anders in huis is.

Ik wil een video met jou delen, waardoor je misschien kunt (glim)lachen, maar jou ook kan laten nadenken over hoe je met sommige van jouw emoties zou kunnen omspringen...

Het is een interview met de 46-jarige Amerikaanse komiek Louis C.K. - maar, voordat je ernaar kijkt en het besluistert, moet je nu al weten dat Louis bekend staat om zijn sterke, en soms beledigende taal. Anders gezegd: indien je van zijn stijl houdt, of jezelf erboven kunt plaatsen, kan je jezelf concentreren op de onderliggende boodschap die hij ons bracht. Enkele voorbeelden...

- Na een tiental seconden vertelt hij over kinderen, die over geen mobieltje beschikken, en hoeveel moed men nodig heeft om de kudde niet te volgen: zowel als kind, evenals vader zijnde.

- Rond de eerste minuut: "You need to build an ability to just be yourself and not be doing something."

- Rond 3:50: "I cried so much and it was beautiful... It was poetic... I was grateful to be sad, and then I met it with true profound happiness."

'k Hou zo niet van Bruce Springsteen's geroep en geschreeuw, noch van de lawaaierige muziek. Maar voor de lezers die er anders over denken. aanhoor zijn Jungleland. Helemaal achteraan, rond 9:50 aanhoor je de klankuitstotingen waarvan hierboven sprake was. Geniet ervan ... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht