ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Studie waarschuwt dat honing bijna even slecht is als gewone suiker

Honing… dan toch niet zo gezond als men beweert?
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 mei 2019 18:20

“Het is teleurstellend dat bedrijven zo graag uitpakken met honing als gezonder alternatief voor tafelsuiker. Dat is niet alleen misleidend, maar ook een gevaar voor de gezondheid van de consument.” Dat stelde ‘Action on sugar’, een actiegroep verbonden aan de Londense Queen Mary-universiteit die meer dan 200 producten met honing erin analyseerde.

Honing valt in de categorie 'vrije suikers', waarvan een gemiddelde volwassene tot 30 gram per dag mag innemen - ofwel: zo’n zeven theelepeltjes.

"Honing kan tot 86 procent uit vrije suikers bestaan en is bijna even slecht als gewone tafelsuiker, beweerde onderzoekster Kawther Hashem. "Hetzelfde geldt voor ahornsiroop: 88 procent. En daar blijft het niet bij: sommige producten die op hun label groot uitpakten met honing, bleken tot 25 keer meer tafelsuiker te bevatten."

Men bevond, dat indien men 7 gram honing aan een tas thee toevoegt, men er ongeveer 6 gram vrije suiker inbrengt, daar waar men er een theelepel suiker aan toevoegt het slechts over 4 gram gaat.

Onder de 223 onderzochte producten waren er onder meer bekende merken van ontbijtgranen en snackrepen. De actiegroep pleit er nu voor dat op alle voedselverpakkingen de 'echte' hoeveelheid suiker wordt vermeld.

Alcohol, suiker, lever- & andere aandoeningen

Hoe minder suiker, hoe beter

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht