ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zwarte Lola uit de stripteasebar overleden

Ook Annie Heuts is niet meer…
door Tsenne Kikke - vrijdag 8 november 2019 17:40

Ik was haar naam helemaal vergeten. 'k Heb het over de in Maastricht geboren Annie Heuts, vooral bekend onder de artiestennaam 'Zwarte Lola' uit 1967. Vandaag las ik dat ze gisteren op de gezegende leeftijd van 90 jaar in het Limburgse Bolderberg is overleden.

Haar 'Ik ben Lola van de stripteasebar', met onder andere de woorden “Willen de heren zich amuseren, dan sta ik altijd voor ze klaar”, werd een grote hit. Het lied bracht een beetje erotiek in de veel te preutse Vlaamse huiskamers uit die tijd. :-) Eigenlijk was het best grappig te aanhoren.

Op het moment dat ze de single en even later het album uitbracht, had ze er voordien al een stevige zangcarrière opzitten, maar uit geldnood belandde ze opnieuw in de showbusiness. Dat geld had ze nodig om één van haar 3 kinderen, die aan polio leed, een goede medische verzorging te kunnen geven Producer Johnny Hoes bedacht 'een gewaagde act' voor haar, waarin ze als 'seksbom' uitdagende liedjes zong, zich kleedde als een stripster, en op een ietwat wulpse manier danste tijdens haar optredens.

Zwarte Lola sloeg aan: ze verkocht er vele duizenden platen van. Spijtig genoeg was het haar enige echte hit. Bovendien was Annie Heuts zelf niet tevreden met haar seksistische typecasting en zette in 1987 haar zangcarrière definitief stop.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht