ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: welke is de énige Ware religie met de énige Ware godheid?

Welke godheid komt er als winnaar uit de bus?
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 november 2019 18:58

Nog een dikke maand wachten en we belanden in 2020. Met andere woorden: met elk bijkomend jaar ontgroeit de mensheid meer en meer weg van de zogenaamde 'Oudheid'.

Nu dat er op Aarde minder ongeletterden rondlopen, en misschien veel meer mensen met 'gezond verstand', word het dan ook niet stilaan tijd om verkiezingen te houden, teneinde voor eens en altijd de énige, ware religie aan te duiden met aan het hoofd de Ene ware Godheid? Het is maar een vraagje, doch geen simpele opdracht.

Vooral, indien je weet dat er wereldwijd meer dan 4.000 religieuze genootschappen, sekten, en zo meer bestaan. Anders gezegd: iets van een 4.200-tal partijen.

Een kansmaker is het hindoeïsme. De hoofdrolspeler in het hindoeïsme - een religie, dat zichzelf als de stam van een boom aanschouwt, waaraan alle andere godsdiensten als bladeren aan diens takken zijn gegroeid - is  Brahma, bijgestaan door  Vishnoe en Shiva. Ook een soort van Drievuldigheid dus.

Doch, sommige hindoes – zoals de shaivieten, bijvoorbeeld – geloven alleen in Shiva, de vaishnavieten aanbidden Vishnoe als hoofdgod, en voor de Hare Krishnabeweging is Krishna de oppergod. Maar, daarnaast telt het hindoeïsme nog meer dan 33 miljoen andere goden en godinnen. Begin daar maar eens een campagne mee!

Anderzijds kan men het simplificeren, indien men Brahman (niet te verwarren met Brahma) geheel bovenaan de lijst plaatst, zijnde: het Beginsel, van waaruit al die andere miljoenen krachten, die elk zowel een naam als een uiterlijke vorm hebben verkregen, achteraf zijn ontsproten.

Verkiezingen?

Het hoofdprobleem bij zo'n verkiezing zijn de stemgerechtigden. Daar bedoel ik mee, dat zowel de Bahá'í-gelovigen evenals de satanisten - om maar twee voorbeelden op te noemen - met veel té weinig zijn om hun godheid de kans te geven de hoofdprijs binnen te halen.

Maar, welke godheden maken dan wél de meeste kans? Bekijk de wedloop daterend van 1945 tot 2019. Misschien is jouw godheid erbij, en maakt hij/zij een kleine kans...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht