ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Is Pluto volgens jou ook nog een volwaardige planeet?…

Volgens het hoofd van het ruimteagentschap NASA is Pluto nog immer een planeet.
door Tsenne Kikke - vrijdag 30 augustus 2019 2:20

Een persoonlijke opmerking van de beheerder van NASA heeft het debat over het feit of Pluto een planeet is of niet opnieuw aangewakkerd. Tijdens een gesprek met verslaggevers merkte Jim Bridenstine, die aan het hoofd staat van het ruimteagentschap, vorige vrijdag het volgende op: "Pluto is volgens mij een planeet." Die verklaring ontaarde in een gelach van sommige aanwezigen, doch hij vervolgde met: "Je kunt schrijven dat de NASA-beheerder Pluto opnieuw tot planeet heeft verklaard. Ik blijf daarbij. Het is de manier waarop ik het heb geleerd, en ik blijf daar trouw aan."

Ironisch genoeg kwamen de opmerkingen van Bridenstine aan de vooravond van de 13e verjaardag van de controversiële stemming van 2006 door de 'International Astronomical Union' (IAU), die Pluto toen van zijn planetaire status beroofde; dit, na tientallen jaren van debat tussen astronomen.

Het decreet, dat het hemellichaam degradeerde tot een doodgewone dwergplaneet, werd zowel bij delen van het grote publiek als bij wetenschappers, die het niet eens waren met de beslissing, niet met dank afgenomen. Tot op de dag van vandaag hebben talloze astronomen en astrologen dan ook geweigerd om hun standpunt te veranderen. Volgens hen was en is Pluto nog altijd een planeet.

Maar, ondanks de sterke twijfels van de wetenschappelijke gemeenschap, en nu: de recente steun van de NASA-leider voor het belegerde hemellichaam, zit Pluto rotsvast geclassificeerd als een dwergplaneet, omdat de zaak blijkbaar onder auspiciën van die IAU staat, en dus niet iets dat zomaar kan worden gewijzigd via een decreet van het ruimteagentschap zoals de NASA.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht