ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis; Boven en Beneden scheppen het Midden

Bestaan mirakelen in de 'geneeskunst zonder medicijnen'?…
door Tsenne Kikke - woensdag 27 maart 2019 19:42

Via onwaarheden of, noem het leugens - kan een mens in zichzelf de tegendelen, zijnde: de vele 'waarheden' leren kennen.

Gregg Braden hoor ik graag spreken - en, ondanks het feit dat hij de uitgangspunten verdraait - er zelfs chakra's bijhaalt - vertelt hij - geheel onbewust - vele waarheden.

De kunst, beste lezer, bestaat er dus uit om - na hem te hebben aangehoord - het bevuild badwater weg te werpen, en het kind te behouden. Maar, je mag hem ook voor 100% geloven, indien je dat verkiest; gewoonweg, omdat jouw brein niets anders toelaat. :-)

Hoe dan ook: in wezen komt het er op neer om niet enkel en alleen enig geloof aan zijn woorden te hechten, maar om al hetgeen hij zegt op jezelf, of op anderen, toe te passen - want, dan pas zul je in staat het om...

(1) waarheden van leugens in jezelf te kunnen onderscheiden - of het kaf van het koren - en,
(2) om aan van hetgeen er achteraf effectief overblijft andere waarheden toe te voegen, opdat je een nieuw geheel verkrijgt.

Toegegeven: het vergt ietwat inspanning van jezelf, maar zonder die inspanning bereik je niets; vooral de Strijd tussen de Actieve Kracht en de Tegenwerkende Kracht in jezelf te doen plaatsgrijpen, opdat de Verzoenende Kracht zich kan manifesteren.

Anders gezegd: zonder die strijd kunnen er geen wijzigingen plaatsgrijpen. Maar nogmaals: indien je eerder Greg Braden's uitspraken klakkeloos wenst te geloven, is dat voor mij ook oké. Nogmaals: probeer het -  indien je een doener bent - voor jezelf allemaal eens uit!...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht